MSÜ sınav soruları zor mu kolay mı? Milli Savunma Üniversitesi sınav yorumları

MSÜ sınav soruları zor mu kolay mı? Milli Savunma Üniversitesi sınav yorumları

Milli Savunma Üniversitesi öğrencisi olmak isteyen adaylar, 14 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na daha önce giren ve başarılı olan öğrencilerin yorumlarını merak ediyor. Peki, 'MSÜ sınav soruları zor mu kolay mı?' İşte detaylar...

'Milli Savunma Üniversitesi sınav yorumları nasıl?', '2020 MSÜ sınavı ne zaman ve sonuçlar ne zaman açıklanacak?' sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. 14 Haziran 2020 Pazar günü gerçekleşen MSÜ sınavı sonrasında heyecan dorukta! Sınavda her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacak. Sınava giren adaylar, 'MSÜ sınav yorumları'ını merak ediyor. Detaylar sayfamızda...

MSÜ SINAVI NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA?

Milli Ssavunma Üniversitesi 2020 yılında 14 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

Harp Okulları için 2020 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmeyen veya 2019-YKS-TYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adaylar ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeyen; Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2020 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmeyen veya 2019-YKS-TYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.

SONUÇLAR TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

Sınav sonuçları 7 Temmuz 2020 Salı günü açıklanacak. Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli sayılacak. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme/yatay, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamayacak.

MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı giriş yerlerini 4 Haziran 2020 Perşembe günü saat 16.00'dan itibaren erişime açtı. MSÜ sınav giriş yerleri, ais.osym.gov.tr adresine giriş yapılarak öğrenilebilir.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı/TC kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslı kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklar.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

MSÜ SINAVINDA MASKE ZORUNLU MU?

Adayların maskelerini sınav salonlarındaki sıralarına oturana dek maskelerini çıkarmamaları gerekiyor. Sınav salonundaki sıraya oturmanın ardından maskeler çıkarılabiliyor.

MSÜ SINAVI ZOR MU KOLAY MI? İŞTE SINAV YORUMLARI

Askeri öğrenci olmak isteyen adaylar sınava girerek istenilen puanı almak için ter dökecek. ÖSYM tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı yoğun ilgi görüyor. İşte sınava daha önce girenlerin yorumları

Pelin: ÖSYM, hep aşkla ilgili soru sorup zaman kaybetmemizi istiyosun di mi doğruyu söyle? #msü

Alperen Kundakçı: Niye MSÜ sınavının sosyalini AYT ile karıştırdınız? #MSÜ

Murat Yıldırım: MSÜ sınavındaki din sorunlarından sonra cenneti hak etmediğimi fark ettim

Barış Öztürk: Boşuna MSÜ'nün tanıtım filmine "Kolay değildir" şarkısını koymamışlar #MSÜ

#MSÜ2020 yorumlarını BURAYA tıklayarak okuyabilirsiniz.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), Sosyal Bilimler alanında yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanındaki ilave 5 soruyu cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; Sosyal Bilimler alanında toplam 25 soru bulunacaktır. Cevap kağıdında bu test ile ilgili alanda 25 cevap alanı bulunacaktır. Tüm adaylar, ilk 15 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN