Muharrem İnce'ye 'siyasi kürtaj' yaptılar | Reşitpaşa Yokuşu

MHP lideri Bahçeli'nin Akşener'e yaptığı 'eve dön' çağrısını değerlendiren Akif Beki, 'Bahçeli'nin 'eve dön' çağrısını hayal bile edemezdik. Fakat Cumhur İttifakı'nın, Millet İttifakı'nı bölmeye o kadar çok ihtiyacı var ki...' yorumunu yaparken, Muharrem İnce'nin 'Bin günde Memleket Hareketi' için Yıldıray Oğur 'Başörtüsü düşmanlığı yapmış CHP'liler, 'iyi CHP'liler' oldular. CHP'nin bu radikal kadroları, iktidar medyasına da çıkıyor. Muharrem İnce, bunlara seslendi' ifadelerini kullandı. Bütün kanalların İnce'nin konuşmasını canlı vermesi ile ilgili de Beki 'Cumhur İttifakı o kadar çok sevindi ki... Hatta sevinçlerini çok belli ettiler. Aslında İnce hareketi başlamadan da bitti. 'Muharrem İnce'ye siyasi kürtaj yaptılar' diyebiliriz' dedi.

KARAR TV'nin nefes açan, zinde tutan programı Reşitpaşa Yokuşu'nda yazarlarımız Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemi yorumladı.

Reşitpaşa Yokuşu'ndan satır başları şöyle:

"Yıldıray Oğur: Erdoğan, Mısır'a yönelik ılımlı mesajlar verdi. Bence Sisi karşıtı tweet atanlar dikkat etsinler, bu hafta tweet'lerini silsinler.

Akif Beki: Sisi yönetimi aklanamaz ama devlet duygusal davranamaz. Doğu Akdeniz'de çıkarlarımızı göre hareket etmeliyiz ama şu an durum böyle değil... Türkiye, Doğu Akdeniz'de diplomatik yanlışlar yaptı. Türkiye, Mısır ile diyaloğunu en baştan koparmamalıydı. Çünkü devletler küsmez. Eğer Mısır ile ilişkilerimiz devam etseydi; bugün Doğu Akdeniz'de bambaşka şeyler konuşabilirdik.

Akif Beki: Bahçeli'nin 'eve dön' çağrısını hayal bile edemedik. Fakat Cumhur İttifakı'nın, Millet İttifakı'nı bölmeye o kadar çok ihtiyacı var ki...

Yıldıray Oğur: Başörtüsü düşmanlığı yapmış CHP'liler, 'iyi CHP'liler' oldular. CHP'nin bu radikal kadroları, iktidar medyasına da çıkıyor. Muharrem İnce, bunlara seslendi...

Akif Beki: Muharrem İnce'nin hareketine Cumhur İttifakı o kadar çok sevindi ki... Hatta sevinçlerini çok belli ettiler. Aslında İnce hareketi başlamadan da bitti. 'Muharrem İnce'ye siyasi kürtaj yaptılar' diyebiliriz.

Yıldıray Oğur: Şu an ekonomideki en büyük sorun; 'ekonomideki sorunu' kabul etmemek. Çiller, Ecevit hatta AK Parti bile zamanında sorunları kabul etti hatta o yüzden halka acı reçeteler sunuldu."

İlgili Haberler