Mutancana nasıl yapılır? Mutancana nedir? Mutancana tarifi ve malzemeleri

Mutancana nasıl yapılır? Mutancana nedir? Mutancana tarifi ve malzemeleri

Mutancana, Osmanlı'dan günümüze gelen yemeklerden bir tanesi ve bir Edirne yemeğidir. Fatih Sultan Mehmet'in de en sevdiği yemek olarak bilinmekte. Osmanlı mutfağında tatlı, tuzlu ve ekşi bir arada çok sık kullanılırdı. Peki mutancana nasıl yapılır? mutancana nedir? İşte tarifi ve malzemeleri…

Mutancana orjinalinde kuzu eti ile yapılan bir yemek fakat dilerseniz tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz. Peki Mutancana nasıl yapılır? Mutancana nedir? Bu tarifimizde kuru meyve, üzüm ve kuzu etini buluşturacağız ve orataya saray sofralarına yakışır bir lezzet çıkacak. Üzüm hem ekşilik hem tatlılık verecek ve kuru meyveler tatlılık verdiğinde bitmiş olacak ortaya ise nefis bir yemek çıkacak.

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLIK SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 180 DAKİKA

MALZEMELER

600 gram kuzu kol
1/2 bardak iç badem
2 yemek kaşığı tereyağ
1 bardak kırmızı üzüm
12 adet arpacık soğan
10 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
Tuz
Karabiber
Sumak
Taze Kekik
600 ml et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı



PÜF NOKTALARI

Bu fırında uzun uzun pişecek bir yemek olduğundan kuzu kol alırken etleri çok ufak olmayacak şekilde doğramanız tavsiye ediliyor.

YAPILIŞI

Zeytinyağını tencerenin içine dökün ve tencerenin altını açıp yağı ısıtın. Tereyağı da tencereye alın ve iyice eriyip kızarana kadar bekleyin. Etlerinizi tuz ve karabiber ile lezzetlendirip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Etleri kızgın yağın içine bırakarak arkalı önlü mühürleyin.

Bu yemeği yaparken döküm tencere kıllanmanızı öneririz Etler renk alınca soğanı ve taze kekiği de ekleyip 2 dakika da soğan ve eti birlikte kavurun. Soğanında renk aldığını gördükten sonra bademi, üzümleri, kayısıları ve inciri ekleyin. Daha sonra sumak, karabiber ve tuz da ekleyerek her şeyi iyice karıştırın. Et suyunuzun 100 ml ayırın ve bir kaç dakika daha kavurun.

Suyun kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 145 derece fırında 2 - 3 saat pişirin. Pişirken suyunun azaldığını görürseniz, ayırdığınız et suyunu ilave edin. Piştikten sonra üzerine taze kekik ile süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN