New York Times'tan flaş iddia: El-Kaide'nin 2 numarası öldürüldü

New York Times'tan flaş iddia: El-Kaide'nin 2 numarası öldürüldü

New York Times gazetesi, El-Kaide'nin iki numarası Abdullah Ahmed Abdullah'ın İran'da öldürüldüğünü duyurdu. Abdullah, 1998 yılında ABD'nin Kenya ve Tanzanya'daki büyükelçiliklerine yönelik saldırıları organize etmekle suçlanıyordu.

22 yıl önce 7 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan sorumlu tutulan El-Kaide'nin iki numaralı ismi Abdullah Ahmed Abdullah’ın öldürüldüğü öne sürüldü.

TAHRAN'DA SUİKASTE UĞRADI

New York Times gazetesinin iddiasına göre, 58 yaşındaki Abdullah, saldırıların yıldönümü olan 7 Ağustos'ta İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğradı. Kızıyla birlikte evinin yakınlarında aracıyla seyreden Abdullah'a, motosikletli iki kişi yaklaştı. İsrail istihbaratından olduğu belirtilen iki kişi, otomobile doğru 5 el ateş etti. Abdullah ve kızı Meruyem olay yerinde hayatını kaybetti.

Ancak New York Times, İran medyasının ölenlerin kimliğini gizlediğini savundu. İran'da çıkan haberlerde hayatını kaybedenlerin Lübnanlı tarih profesörü Ahmet Davud ve 27 yaşındaki kızı Meryem olduğu belirtildi. İran Devrim Muhafızları ise Davud'un Hizbullah üyesi olduğunu açıkladı. 

İRAN'DAN YALANLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı, New York Times gazetesinin gündeme getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İran topraklarında El-Kaide teröristi olmadığı ifade edilen açıklamada "Washington ve Tel Aviv, her zaman olduğu gibi işlenen suçların sorumluluğundan kaçmak için İran’ın bu gruplarla bağlantısı olduğunu öne süren yalanlar ortaya atıyor" ifadeleri kullanıldı. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, iddiaları 'ABD ve İsrail tarafından sürdürülen psikolojik savaşın bir parçası' ve 'Hollywood senaryosu' olarak niteledi. 

İRAN MEDYASI: AHMET DAVUT İLE KIZI ÖLDÜ

İran söz konusu iddiaları reddetse de devlet televizyonu, 8 Ağustos'ta emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Lübnan vatandaşı baba ve kızın başkent Tahran'da motosikletli bir saldırganın açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.  

Haberde hayatını kaybeden baba ve kızın ismi Ahmed Davud ile Meryem Davud olarak açıklanmıştı. 

ABDULLAH AHMED ABDULLAH KİMDİR?

El Kaide’nin kurucularından mevcut lider Eymen el-Zevahiri’nin muhtemel halefi olarak görülen Abdullah Ahmed Abdullah, 1998 yılında ABD'nin Kenya ve Tanzanya'daki büyükelçiliklerine yönelik saldırıları organize etmekle suçlanıyordu.

01-001.jpg

ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Masri'nin başına 10 milyon dolar ödül koymuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN