Nijerya’da bir haftada ikinci toplu kaçırma vakası! 84 çocuk kurtarıldı

Nijerya’da bir haftada ikinci toplu kaçırma vakası! 84 çocuk kurtarıldı

Toplu insan kaçırmalarının devam ettiği Nijerya’da 84 çocuğun kurtarıldığı açıklandı. Çocuklar dini törenden evlerine dönerken kaçırılmıştı.

Nijerya’daki terör saldırılarına toplu insan kaçırmaları da eklendi. Katsina eyaletinde bulunan Manhuta köyünde dün 84 çocuğun, dini bir törene katıldıktan sonra evlerine döndükleri sırada silahlı saldırganlar tarafından kaçırıldığı duyurulmuştu.  

84 ÇOCUK KURTARILDI  

Ülkedeki güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, saldırganlar ve güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmanın ardından 84 çocuğun kurtarıldığı aktarıldı.  

SALDIRGANLAR HAYVAN DA ÇALMIŞ  

Polis, kaçırılan çocukların yaklaşık 80’inin Hizburrahim İslamiyya adlı bir İslami okulun öğrencileri olduğunu açıklarken, saldırganların yakınlardaki Danbaure köyünden de 12 ineği çaldığını ifade etti. 

Polis, saldırganların kimliğini henüz açıklamazken, saldırganları sadece “haydut” olarak nitelendirdi. 

8 GÜN İÇİNDE İKİNCİ KAÇIRMA OLAYI  

Aynı eyalette 8 gün içinde ikinci toplu kaçırma olayı yaşandı. Terör örgütü Boko Haram 12 Aralık’ta Kankara ilçesinde bulunan bir yatılı okuldan 333 öğrenci kaçırmış ardından cuma günü öğrencileri serbest bırakmıştı.                                           

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN