Kuru Otlar Üstüne konusu ne, oyuncuları kimler, nerede çekiliyor? NBC'nin yeni filmi

Kuru Otlar Üstüne konusu ne, oyuncuları kimler, nerede çekiliyor? NBC'nin yeni filmi

'Kış Uykusu' ile 2014 Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' ödülünün sahibi olan Nuri Bilge Ceylan, yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimlerini Erzurum'da sürdürüyor. Sürpriz oyuncuların rol aldığı sinema filminin 2022 yılında vizyona girmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Sanat filmlerinin gözde yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, 2 yıl aradan sonra yeni sinema filmi için hazırlıklarını tamamladı ve çekimlere başladı. Filmde rol alan bazı oyuncuların dizilerinin tamamlanmasını bekleyen başarılı yönetmen, film için Kültür Bakanlığı'ndan 2 milyon TL destek aldı. Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi, diğer filmlerinde olduğu gibi Anadolu kentinde geçecek.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NE ZAMAN?

Son olarak 2018 yılında Ahlat Ağacı filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Nuri Bilge Ceylan, yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne'nin çekimleri için kolları sıvadı.

Ünlü yönetmen, Kuru Otlar Üstüne filminin ilk gösterimini 2022 Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirmek istiyor. Filmin, açık olması halinde sinema salonlarında veya online platformlarda da 2022'nin son aylarında gösterime girmesi bekleniyor.

2020-10-14-141202.jpg

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ OYUNCULARI KİM?

Kuru Otlar Üstüne'nin senaryosu, '12 Punto TRT Senaryo Günleri'nde 'Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü'ne layık görüldü.

Memento Films Production (Fransa), NBC Film (Türkiye), Komplizen (Almanya) ve ATMO'nun (İsveç) yapımcıları arasında olduğu Kuru Otlar Üstüne filmi oyuncu kadrosunda; Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici gibi isimler rol alacak.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ KONUSU NE?

Anadolu'da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul'a atanmayı uman genç öğretmen Samet'e odaklanıyor. Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını sağlayabilir.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Türkiye'de ve yurt dışında 183 ödül kazanarak bu alanda liderliği elinde bulunduran Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimleri Erzurum'da yapılıyor. Önceki filmlerini Niğde, Nevşehir, Çanakkale gibi Anadolu'nun çeşitli kentlerinde çeken başarılı yönetmen, bu kez yeni filminin merkezi olarak Erzurum'u tercih etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN