Obama Küba'yı ziyaret edecek

Obama Küba'yı ziyaret edecek

ABD Başkanı Barack Obama, önümüzdeki haftalarda Küba’ya tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Kesin tarihi açıklanmayan ziyaretin Obama’nın Arjantin ziyaretinden önce olabileceği ifade edildi.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve Küba arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında Küba’ya önümüzdeki haftalarda tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Kısa süreli bir ziyaret olacağı kaydedilen ziyaretin kesin tarihi ise açıklanmadı. Ancak Obama’nın ziyaretinin 21-22 Mart’ta Arjantin’e gerçekleştireceği ziyaretten önce olabileceği kaydedildi.

Coolidge'dan sonra bir ilk

Obama, ziyaretinin ardından Küba’yı ziyaret eden ikinci ABD Başkanı olacak. Küba’yı ziyaret eden tek ABD Başkanı 1928 yılında gerçekleştirdiği ziyaretle Calvin Coolidge olmuştu. Obama Kasım ayında, Küba hükümetini yeni bir yöne doğru yönlendirmeye yardımcı olmak için Küba’daki siyasi rakipleri ile bir araya gelmek istediğini ifade etmişti.

Küba hükümeti ise Obama’nın ziyaretinin memnuniyetler karşılanacağını kaydederek, bu ziyaretin ülkenin içişlerine karışmak anlamına gelmediğini bildirdi.

İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN