Öğrenci evi duvarından milyon dolarlık açık arttırmaya

Öğrenci evi duvarından milyon dolarlık açık arttırmaya

İngiliz sanatçı LS Lowry'nin varlığı bilinmeyen 70 yıllık 'The Mill' tablosunun Chiristie Müzayede Evi tarafından yapılacak açık arttırmada 1 milyon euroya alıcı bulması bekleniyor.

Ünlü İngiliz sanatçı LS Lowry'nin 'The Mill, Pendlebury' adıyla izin günündeki işçileri resmettiği 1943 tarihli eseri İngiltere Londra'daki Chiristie Müzayede Evi'nde gelecek ay açık arttırmayla satışa sunulacak. Hiçbir katalogda kaydı veya görseli bulunmadığı için 70 yıldır hakkında bilgi sahibi olunmadığı belirtilen eserin 1 milyon euro (6 milyon 592 bin TL) fiyatla alıcı bulacağı düşünülüyor.

Eserin tıp araştırmacısı Leonard D Hamilton'un bu yıl ölmesi üzerine ortaya çıktığını ifade eden müzayede evi yetkilileri, ünlü ressam Lowry'nin eseri 70 yıldan fazla bir süre önce Hamilton'un Manchester'da yaşayan anne ve babasına hediye ettiğini, çiftin de tabloyu Oxford Üniversitesi'nde okuduğu sırada öğrenci evinin duvarına asması için oğullarına hediye ettiğini ifade ediyor.

19-12/25/01-1577280321.jpg

THE MILL'DEN DİKKAT ÇEKEN DETAY

DNA'nın yapısını keşfetmede önemli bir rol oynayan Leonard D Hamilton, daha sonra New York'a taşınmış ve 1950'de yıkılan kentin son duran kumtaşı binalarından birinde yaşamış. Bu sırada Hamilton'un evi bir dergide yer almış. Hamilton daha sonra 1970'lerde Long Island'daki daha büyük bir eve taşınarak Lowry de dahil olmak üzere birçok sanat eseri toplamış.

19-12/25/ana-manset-2-1577280301.jpgLeonard D Hamilton

LS Lowry'nin 1943 'The Mill, Pendlebury' imzalı eserinde, sanatçının diğer eserlerinde görülen fabrika bacaları ve sokaklarda koşuşturan insanlar, kriket oynayan çocuklar görünüyor. 1887'de doğan ve 1976'da yaşamını yitiren Laurence Stephen Lowry, Kuzey İngiltere'nin endüstriyel bölgelerindeki işçi sınıfı yaşamı gibi görünen basit tasvirleri resmetmesiyle tanınıyor. 2019 başlarında Lowry'nin 1938 tarihli 'Kriket Maçı' tablosu açık artırmada yaklaşık on milyon Türk lirasına satılmıştı. Sanatçının 'Futbol Maçı ve Piccadilly Circus tabloları 2011'de 43 milyon Türk lirasına alıcı bulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN