Organik yumurtaya salgın dopingi

Organik yumurtaya salgın dopingi

Salgın döneminde, yüksek protein değeri ve besleyici özelliğiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olan organik yumurtaya talep yüzde 100 arttı. Üreticiler haftalık 1milyon yumurta talebi geldiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında uzmanların bağışıklığı güçlendirecek ürünlerin tüketilmesi çağrısının ardından, protein kaynağı olarak bilinen yumurtaya talep yüzde 100 arttı. Ordu'da, Yumurta Üreticileri Birliği haftalık 1 milyon yumurta siparişi alıyor.

Siparişlerin yüzde 80'ini kendileri karşılayan birlik, kalan miktarı ise il genelinde faaliyette olan üreticilerden temin ediyor. Birlik üyeleri iç piyasanın yanı sıra başta Dubai olmak üzere yurt dışına ihracat yapıyor. Çiftlikleri büyütmeyi hedefleyen birlik yumurta üretim rakamını aylık 3 milyona çıkarmayı amaçlıyor. 

HAFTALIK 1 MİLYON YUMURTA SİPARİŞİ

Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, kentte 2016 yılından bu yana üretimi yapılan organik yumurtalara ülke genelinden yoğun talep olduğunu söyledi.

Haftalık 1 milyon yumurta siparişi aldıklarını belirten Sezgi, taleplere yetişemediklerini ifade etti. Vatandaşların salgın döneminde bağışıklıklarını güçlendirmek için yumurtaya yöneldiğini kaydeden Sezgi, "Koronavirüs salgını nedeniyle protein kaynağı çok yüksek olan ürünlerin tüketilmesi bilim adamları tarafından öneriliyordu. Yumurta da protein kaynağı olarak çok değerli bir ürün. Yumurta tüketimindeki artışın nedenini biz buna bağlıyoruz. Şu anda talepleri karşılayamayacak düzeydeyiz. Hem ülke içinden hem de ülke dışından talepler geliyor. Kendi üreticilerimizin ürettiği yumurtaların yanı sıra dışarıdan da yumurta almak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN