ÖSYM koronavirüs nedeniyle 7 sınavı erteledi

ÖSYM koronavirüs nedeniyle 7 sınavı erteledi

Son dakika haberi... Türkiye'de koronavirüs salgınının etkisini azaltmak için dün açıklanan yeni kapanma önlemlerine sınavların ertelenmesi de eklendi. ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasında 7 sınavın ertelendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yeni kısıtlamalar açıkladı. 

Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını açıklayan Erdoğan, sınırlamanın hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edeceğini kaydederek "Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz" dedi.

Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı akşamından itibaren uygulanacağını bildirdi.

ÖSYM 7 SINAVI ERTELEDİ

Alınan önlemlere bir yenisi de ÖSYM'den geldi. ÖSYM, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi.

screenshot-2.jpg

ERTELENEN SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Adaylarımız,

Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır."

 

 

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) 6 Aralık'ta yapılacaktı.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN