Son dakika! MEB, LGS ve YKS müfredatını açıkladı

Son dakika! MEB, LGS ve YKS müfredatını açıkladı

Son dakika haberi... MEB, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS ve YKS müfredatını açıkladı. Sınavların kapsamında bir değişikliğin söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağı kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavların kapsamında bir değişikliğin söz konusu olmadığını, öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağını bildirdi. 

2021 LGS VE YKS MÜFREDATI DEĞİŞTİ Mİ?

Bakanlıktan yapılan açıklamada, LGS ve YKS gibi merkezi sınavların kapsamında şu anda bir değişikliğin söz konusu olmadığı açıklandı.

2021 YKS KONULARI NELER?

Merkezi sınavların kapsamında bir değişikliğin söz konusu olmadığı ve öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacağı anımsatıldı. Süreçle alakalı önümüzdeki dönemlerde önemli bir değişiklik olması hâlinde konunun yeniden değerlendirilebileceği vurgulanırken, öğrencilere sınava hazırlık döneminde destek olunacağı ve bu bölümdeki tüm ihtiyaçların karşılanmaya devam edileceği belirtildi.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün, kaynak desteklerini artıracağı aktarılırken, daha önceki zamanlarda da olduğu gibi her ay örnek soru kitapçıklarının yayınlanacağı anımsatıldı. Öte yandan bu yıl her ay 8. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma fasiküllerinin de yayınlanacağı vurgulanan açıklamada, öğrencilerin örnek soruları ve sağlanan kaynak desteklerini yakından takip etmeleri tavsiye edildi

ales-nedirr-001.jpg

ÖSYM TÜM SINAVLARI ERTELEDİ

Öte yandan ÖSYM dün Kovid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarının ertelendiğini duyurmuştu.

2021 LGS NE ZAMAN?

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile gönderilen yazıyla, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınavın (LGS 2021) tarihi açıklanmıştı. Merkezi sınavın, 6 Haziran 2021'de yapılacağı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN