2021 LGS ertelendi mi? Sınav konuları neler olacak?

2021 LGS ertelendi mi? Sınav konuları neler olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) ertelenmediğini, sınavın planlandığı tarihte yapılacağını duyurdu. Sınavda çıkacak konulara ilişkin örnek soru kitapçığı da yayımlandı. İşte detaylar...

Koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında ÖSYM'nin bazı sınavlarının ertelenmesini ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) akıbeti merak konusu oldu. Konuyla ilgili MEB'den yapılan açıklamada, herhangi bir ertelenmenin söz konusu olmadığı ifade edildi.

LGS ERTELENDİ Mİ 2021?

2021 yılında yapılacak LGS sınav tarihinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen aylarda duyurulmasının ardından, sınava girecek adaylar hazırlıklara başladı.

Corona virüsü (kovid-19) salgın hastalığı vakalarının yeniden artışa geçmesinin ardından ÖSYM'nin ve MEB'in düzenlediği bazı sınavlar ertelendi. Yapılan açıklamada, yaz aylarında yapılacak Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) şimdilik ertelenmediği, ilan edildiği tarihte yapılacağı belirtildi.

2021 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüz binlerce sekizinci sınıf öğrencisinin katılacağı LGS, 6 Haziran 2021 Pazar günü düzenlenecek. Sınavın 75 dakika süren 1. oturumu saat 09.30'da, 80 dakika süren ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak.

LGS KONULARI NELER 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamada, LGS kapsamında düzenlenecek merkezi sınava katılacak öğrenciler için hazırlanan bu yılki ilk örnek soru kitapçığının aralık ayı itibarıyla 8. sınıf öğrencilerinin kullanımına sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, örnek soru kitapçıklarının 2018-2019 öğretim yılından beri yayımlandığı, 2019-2020 öğretim yılında Türkçe, matematik, fen bilimleri, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil (İngilizce) dersleri ile ilgili toplam 450 örnek sorunun yayımlandığı hatırlatıldı.

Kullanıma sunulan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı aralık ayı örnek sorularında, Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden 10'ar, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil (İngilizce) derslerinden 5'er soru yayımlandı.

Örnek soruların, 6 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek LGS'ye yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanmaya devam edeceği bildirildi.

LGS SAYISAL ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI

LGS SÖZEL ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN