Oteller bölgesi Talimhane artık sanatın durağı

Oteller bölgesi Talimhane artık sanatın durağı

Beyoğlu Belediyesi, TÜROB ve Kültür Turizm Bakanlığı iş birliği ile Taksim’in oteller bölgesi Talimhane’ye açık hava sahnesi kurdu. Yerli yabancı turistlere müzik, sinema ve tiyatro ziyafeti sunacak Talimhane Sahne’de bu ay 7 etkinlik gerçekleşecek.

Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) paydaşlığıyla kurulan Talimhane Sahne 6 Ağustos akşamı sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katılımıyla açıldı.

Yaşadığı kentsel turizm dönüşümüyle Taksim’in oteller bölgesi haline gelen bölgede konserlere, tiyatro-film gösterimi ve festivallere ev sahipliği yapacak Talimhane Sahne, yerli ve yabancı birçok turistin yaz boyunca sanatla hemhal olmasını sağlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Beyoğlu Kültür Yolu projesinin de önemli duraklarından biri olacak sahnenin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Beyoğlu'nda yaptığınız bir yürüyüşte dili, kültürü, inancı birbirinden farklı nice hayatların içinde yol alırsınız. Bu toprakların medeniyet mirası bizlerle yaşamaya devam etmektedir. Üzerimize düşen görev, mirası varise ulaştırmak için korumaktır. Bunun en estetik ve zarif yolu ise kültür ve sanat etkinlikleridir” ifadelerini kullanarak, sahnede Bakanlığa bağlı sanat kurumlarının birçok etkinlik icra edeceği bilgisini verdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da Beyoğlu'nun bir kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, "Kültürün ve sanatın yaşaması, devam etmesi için yerel yöneticiler başta olmak üzere devletimize, milletimize, sanatçılarımıza hep birlikte destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizler bu dönemde sanatın ve kültürün kalbi olan Beyoğlu'nda hem sanata ve kültüre bir destek, hem de sanatçıya ve kültür insanlarına, sinema sektörüne her anlamda destek verebileceğimiz arayışlar içerisinde olduk" değerlendirmesini yaptı. Açılışa sanat dünyasından Nedim Saban, Çiğdem Tunç, Kerem Yılmaz, Turan Kışlakçı, Necmettin Asma, Suna Koçal gibi birçok ismin yanı sıra, TÜROB Başkanı Müberra Eresin gibi isimler katıldı. Pandemi önlemlerine azami dikkat gösterilen açılış, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu bir müzik dinletisiyle sona erdi.

BİR NEFES DEDE KORKUT BU AKŞAM

Taksim Meydanı’nın hemen yanı başında, oteller arasındaki Lamartin Caddesi’nde açık havada kurulan Talimhane Sahne, pandemi süresince yaklaşık 150 sanatseveri ağırlayacak. Biletleri ‘biletinial.com’ uygulamasından temin edilecek sahne, bu ay Beyoğlu Kültür Festivali kapsamında 7 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bugün İstanbul Devlet Tiyatrolarının ‘Bir Nefes Dede Korkut’ tiyatro oyununun izleyiciyle buluşacağı Talimhane Sahne’de festival boyunca Devlet Tiyatroları, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Devlet Türk Müziği, Modern Folk Müziği, Devlet Halk Müziği toplulukları çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN