Özlem Türeci'den kritik aşı açıklaması: Yıllık aşılar olabilir

Özlem Türeci'den kritik aşı açıklaması: Yıllık aşılar olabilir

BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Özlem Türeci yeni tip koronavirüs aşılarında zamanla bağışıklık oranının azaldığını belirterek aşının grip aşısı gibi her sene olunabileceğini açıkladı.

ABD merkezli bir televizyon programına konuk olan BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Özlem Türeci, “Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir" dedi. 

Pfizer’ın Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, geçen haftalarda “En geç 12 ay içinde üçüncü doz koronavirüs aşısının” yapılması gerektiğini söylemişti. Moderna'nın üst düzey yöneticilerinden Corinne M. Le Goff da geçen hafta destekleyici aşı dozunun gelecek yıl uygulanacağını belirtmişti.VİRÜSE KARŞI

BAĞIŞIKLIK ZAMANLA  AZALIYOR

Türeci, ABD merkezli bir televizyon programına konuk olarak katıldı. Türeci, Pfizer şirketi ile geliştirdikleri Kovid-19 aşısının üçüncü dozunun da yapılmasına ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Türeci, "Aşıdan bir süre sonra virüse karşı bağışıklığın azaldığını" bildirerek, "Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olması gerekebilir" diye konuştu.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN