Papa'dan kardinal maaşlarına Kovid-19 düzenlemesi

Papa'dan kardinal maaşlarına Kovid-19 düzenlemesi

Papa Francis Kovid-19 nedeniyle kardinallerin ve diğer din insanlarının maaşlarından kesinti yapılmasına ve planlanan zamların 2023'e kadar askıya alınması talimatı verdi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Vatikan gelirlerinin düşmesi üzerine kardinallerin ve diğer din insanlarının maaşlarından belirli oranlarda kesinti yapılması talimatı verdi.

Vatikan’dan yapılan açıklamada, Papa’nın 1 Nisan'da yürürlüğe girecek maaş kesintilerine ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi.

2023'E KADAR ASKIDA ALINACAK

Buna göre, kardinallerin maaşlarında yüzde 10 kesintiye gidilecek, diğer din adamlarının maaşlarında ise yüzde 3 ila yüzde 8 oranlarında kesinti yapılacak.

Kararnameye göre, maaşları düşük olan çalışanlar ise kesintilerden muaf olacak. Planlanan maaş zamlarının ise Mart 2023’e kadar askıya alınacağı belirtildi. Kardinallerin maaşlarının 4-5 bin euro arasında olduğu tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN