Paris Belediyesi'ne 'fazla kadın' cezası

Paris Belediyesi'ne 'fazla kadın' cezası

Paris Belediyesi'ne üst düzey kadrolarda cinsiyet eşitsizliği yasalarının ihlal edildiği gerekçe gösterilerek 90 bin euro para cezası kesildi.

Fransa'nın başkenti Paris, cinsiyet eşitliği konusunda tepki çeken bir cezaya sahne oldu. Paris Belediyesi'ne, üst düzey kadrolarında cinsiyet eşitliği yasalarını ihlal ederek 'çok fazla sayıda kadına yer verildiği' gerekçesiyle 90 bin euro para cezası kesildi. Kentin ilk kadın belediye başkanı olan Anne Hidalgo, kinayeli bir konuşma yaparak, 'tehlikeli' diye nitelediği cezayı 'sevinçle karşıladığını' söyledi. 

Fransa'da 2013'te kadınlara karşı ayrımcılığı engellemek için kabul edilen bir yasa, idari görevlerde bulunan kişilerin yüzde 60'ından fazlasının tek bir cinsiyetten olmamasını öngörüyor. Hidalgo, 2018 yılında idari görevlere 11 kadın ve beş erkek atayarak kadınlara yüzde 69 oranında yer verdiklerini, bu nedenle de yasayı ihlal ettikleri için ceza aldıklarını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN