Patatesler depoda çürüdü... Çiftçi isyan etti

Patatesler depoda çürüdü... Çiftçi isyan etti

Afyonkarahisar'da patatesleri depolarda kalan çiftçiler isyan etti. Çiftçiler, patateslerin depoda çürüdüğünü belirterek, "Şubat ayındayız bu malları ya hayvanlara vereceğiz ya da derelere dökeceğiz" dedi.

Afyonkarahisar'ın Anayurt köyündeki çiftçiler mağdur. Patateslerine fiyatlar nedeniyle alıcı bulmayan çiftçiler, patateslerinin depoda kaldığını söylüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kamil Okyay Sındır ve Emine Gülizar Emecan Afyon Şuhut ilçesinin Anayurt köyündeki çiftçileri ziyaret etti. 

"YA HAYVANLARA VERECEĞİZ YA DA DERELERE DÖKECEĞİZ"

Bir çiftçi, "1 liraya maliyeti var. Ama 70 kuruşa alan yok şu an. Şubat ayındayız bu malları ya hayvanlara vereceğiz ya da derelere  dökeceğiz. 60 ton patatesim var.  52 bin lira masrafım var. Bundan bir yıl önce tarlasını 25 liraya sulayan kişi bugün 50 liraya suluyor. Elektrik yüzde 200 arttı. 100 liraya aldığım tarım ilacı bugün 400 lira. Yem geçen yıl 80 liraydı bugün 135 lira" dedi.

"TARLAYI 'EK' DEDİLER, EKTİK DE NE OLDU?"  

Bir diğer çiftçi ise, “Çiftçi ürününü zaten zorluklarla yetiştiriyor. 2000'li yıllarda Ecevit hükümeti 16 dekara destekleme veriyordu. O para 13 kilo mazot ediyordu. Bugün o para 2 kilo mazot etmiyor. Ondan sonra çiftçiye, “Ek. Tarlayı boş koyma” hadi ektik ne oldu. Para ettiği zaman böyle diyorsun. Para etmediği zaman sormuyorsun. Böyle olmaz ki. Geçen sene destekleme bin liraydı bu sene de bin lira" diye konuştu.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN