Perseverance Mars'ı keşfetmeye hazır

Perseverance Mars'ı keşfetmeye hazır

NASA'nın Mars 2020 misyonu kapsamında Kızıl Gezegen'e gönderdiği Perseverance gezginin iniş anında çekilen fotoğraf yayınlandı. Perseverance'ın üstten görüntüsünü çeken kamera, aracı Mars yüzeyine bir tür vinç sistemiyle indiren rokette yer alıyor.

İçinde Mars'ta uçuş denemesi yapacak Ingenuity helikopterini de taşıyan Perseverance'ın fotoğrafı, uzay aracının adına açılan sosyal medya hesabından yayınlandı.

perseverance-roket.jpg

Perseverance'ı Mars yüzeyine indiren roketten çekilen iniş görüntüsünün paylaşıldığı gönderide, "Takımımın yıllarca hayal ettiği an, şimdi gerçek. Zorlu şeylere cesaret edin" ifadesi yer aldı.

'KEŞFETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

Aynı Twitter hesabından paylaşılan, Perseverance'ın tekerleği ve Mars yüzeyinin görüldüğü başka bir fotoğraflı gönderide de, "Kayaları severim. Tekerleğimin hemen yanındakilere bakın. Onlar volkanik mi yoksa tortul mu? Hangi hikayeyi anlatıyorlar? Keşfetmek için sabırsızlanıyorum" ifadeleri kullanıldı.

perseverance-tekerlek.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN