Pfizer dağıtıma başladı: İsrail de ilk partiyi aldı

Pfizer dağıtıma başladı: İsrail de ilk partiyi aldı

Pfizer ve BioNTech tarafından üretilen koronavirüs aşısının İsrail'e ilk sevkiyatı yapıldı. İlk partide 100 bin doz aşı bulunuyor.

İsrail, ABD’li ilaç şirketi Pfizer ve Alman BioNTech tarafından koronavirüse karşı üretilen aşının ilk partisini aldı.

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşıların kabul görmesiyle sevkiyatlarına başlandı. İngiltere’de ABD’li ilaç firması Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen aşının yaygın kullanıma geçilmesinin ardından İsrail de Pfizer-BioNTech aşılarının ilk sevkiyatını teslim aldı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşıları taşıyan ilk kargo uçuşu, Belçika'nın başkenti Brüksel’den Tel Aviv'in Ben Gurion Havalimanı'na ulaştı.

NETANYAHU: AŞILANACAK İLK KİŞİLERDEN OLACAĞIM

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, uçağın karşılanması törenine katıldı. Uçakta 100 binden fazla koronavirüs aşı dozu bulunuyor. Aşıların bozulmaması için yolculuk sırasında sıcaklık eksi 70 derecede tutuldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Benim için en önemli olan İsrail’in aşı alması. Koronavirüs aşısına güveniyorum. İsrail’de aşılanacak ilk kişilerden biri olacağım. İsrail yeterince aşı alacak“ dedi.

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein ise koronavirüs mücadelesine katılan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek yakında aşıyı alacaklarını söyledi. Edelstein, “Aşıların dağıtımının denetimini yapacağız. Salgının sonunu yakında göreceğiz. Yine de koronavirüs önlemlerinin uygulamasında fayda var” ifadelerini kullandı.

Ülkeye gelen korona virüsaşıları İsrail merkezli ilaç şirketi Teva’ya yönlendirilecek. Öte yandan, İsrail geçen ay 8 milyon aşı dozu sipariş etmişti.

İLK AŞILAMA YAPILDI

Öte yandan Biontech ve Pfizer'in korona aşısına ilk kullanım izni veren ülke olan İngiltere'de dün aşılama uygulamasına geçildi. İlk koronavirüs aşısı 90 yaşındaki Margaret Keenan'a yapıldı.

Coventry'deki Üniversite Hastanesi'nde ilk aşıyı yaptıran Kuzey İrlandalı Keenan, kendisini "çok ayrıcalıklı" hissettiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN