Polisin şiddet görüntülerine Macron'dan açıklama

Polisin şiddet görüntülerine Macron'dan açıklama

Fransa'da polislerin siyahi bir müzik yapımcısını dövdüğü görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte gelen tepkiler sonrası Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan açıklama geldi.

Savcılar ırkçı hakaretlere de maruz kaldığını belirten Michel Zecler'in şiddet kullanılarak tutuklanması ile ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda 4 polis memurunun sorgulama için gözaltında tutulduğu açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili iç soruşturma açtı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Macron "Hepimizin gördüğü ve Michel Zecler'in maruz kaldığı şiddet kabul edilemez ve hepimiz için utanç verici. Fransa hiçbir şekilde ve kimden gelirse gelsin şiddete ve gaddarlığa izin vermemeli. Fransa nefret ve ırkçılığın yeşermesine asla geçit vermemeli," ifadelerini kullandı.

polisin-siddet-goruntulerine-macrondan-aciklama.jpg

Görevi kanunları uygulamak olan kişilerin de bu kanunlara uyması gerektiğini belirten Macron, hükümetten polise olan güveni yeniden yükseltmek için hükümetten plan hazırlamalarını istediğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın başkenti Paris’teki Cumhuriyet Meydanı’nda güvenlik birimlerinin mültecilere orantısız güç kullanarak müdahale etmesinin ardından siyahi bir müzik prodüktörüne maske takmadığı gerekçesiyle dört polis tarafından aşırı şiddet uygulandığının belgelenmesi ülkede büyük tepkiye neden oldu.

Geçen cumartesi Paris’in 17’nci bölgesindeki stüdyosunun önünde maskesiz dolaşan, polisleri görünce ceza yememek için binaya giren müzik prodüktörü Michel Zecler, dakikalarca polisin darbelerine maruz kaldı.

Görüntülerin gecikmeli olarak ortaya çıkmasının ardından Fransız medyasına yaşadıklarını anlatan Zecler, “Beni döven polisler sürekli olarak ‘pis zenci’ diyerek hakaret etti. ‘Seni parçalayacağız’ diye tehdit ettiler” dedi. Olay sonrasında Cumhurbaşkanı Macron’a yakın çevrelerden bile, ‘yasaya saygı gösterilmesini sağlayanların kendilerinin yasaya saygı göstermelerinin sağlanması’ yönünde mesajlar gelmesi dikkat çekti. 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN