Prof. Dr. Zühal Topcu kimdir?

Prof. Dr. Zühal Topcu kimdir?

1960’ta Şanlıurfa’da doğan Prof. Dr. Zühal Topcu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24, 25 ve 26. dönem milletvekilliğini yaptı. Prof. Dr. Zühal Topcu, daha önce MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunurken, ailevi nedenlerden dolayı bu görevi bırakmıştı.

MHP’de uzun dönemler boyunca milletvekilliği yapan, bir ara Genel Başkan Yardımcılığı yapan MYK üyesi Prof. Dr. Zühal Topcu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji-Felsefe Bölümün'den mezun oldu.

PROF. DR. ZÜHAL TOPCU KİMDİR?

1969 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde hayata gözlerini açan Prof. Dr. Zühal Topcu, Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Eğitim alanında bitirdi. 1986’da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde göreve başlayan Zühal Topcu, aynı üniversitede yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarına ulaştı.

EĞİTİM KARİYERİ

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Bölüm Başkanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık görevlerinde bulunan Prof. Dr. Zühal Topcu, çeşitli eğitim kurumlarında eğitim yönetimi, toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim programları bölümlerinde yüksek lisans programları açtı ve alanla alakalı eğitimler verdi.

İngiltere, Amerika, Japonya'nın yanında yurtdışında pek çok ülkede çeşitli çalışmalar yapan Prof. Dr. Zühal Topcu, eğitimde alternatif arayışlar, eğitimde kalite yönetimi, Japon eğitim sistemi ile ilgili kitapları ve yayımlanmış makaleler kaleme aldı.

prof-dr-zuhal-topcu-kimdirr.jpg

SİYASİ HAYATI

MHP Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine getirilen Prof. Dr. Zühal Topcu, 12 Haziran 2011’de Türkiye’de gerçekleştirilen genel seçimlerde Ankara 1. bölge MHP Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. TBMM 24. dönem Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Kültür, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği ve Türkiye – Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu.

21 Mart 2015’te gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilen Prof. Dr. Zühal Topcu, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Parti İçi Eğitim ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

Zühal Topcu, 1 Ağustos 2016 yılında ailevi nedenlerden ötürü Genel Başkan Yardımcılığı görevini bıraktığını açıklayarak, Ankara Milletvekili ve MYK Üyesi olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

İngilizce bilen Zühal Topcu, iki çocuk annesidir.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN