Prof. Mehmet Ceyhan: Salgının bölgesel kararlarla yönetilemez

Prof. Mehmet Ceyhan: Salgının bölgesel kararlarla yönetilemez

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, risk haritasında kırmızı kategoride bulunan İstanbul’da halı sahalar ve yüzme havuzlarının açılmasını “Salgın bölgesel kararlarla yönetilemez, okullar hariç, her önlem yurdun her noktasında uygulanmalıdır diyoruz” ifadeleriyle eleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin havuzları açmasıyla ilgili kararına tepki gösterdi. Bu kararın izahının güç olduğunu söyleyen Ceyhan, “Onun için bir yıldır salgın bölgesel kararlarla yönetilemez, okullar hariç, her önlem yurdun her noktasında uygulanmalıdır diyoruz” dedi. 

İZAHI GÜÇ BİR DURUM 

Bu duruma tepki gösteren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu şekilde salgınla mücadele edilemeyeceğini söyledi. Alınan kararı izahı güç olarak değerlendiren Ceyhan, “İzahı güç. İstanbul yüksek riskli kategoriden çok yüksek riskli kategoriye geçtikten sonra önlemlerin artmasını bekliyorsunuz değil mi? Risk yükselip, kırmızı renge geçtikten sonra halı sahalar ve yüzme havuzları açılıyor. Onun için bir yıldır salgın bölgesel kararlarla yönetilemez, okullar hariç, her önlem yurdun her noktasında uygulanmalıdır diyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

NE YAŞANDI? 

Risk haritasında kırmızı kategoride bulunan İstanbul’da, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararla, HES koduyla birlikte seyirci-refakatçi-misafir alınmaması kaydıyla 09.00-19.00 saatleri arasında halı saha ve yüzme havuzları çalışabilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN