PTT KEP adresi nedir?

PTT KEP adresi nedir?

Her türlü hukuki, ticari yazışma ve belge paylaşımlarının gönderilip gönderilmediğini kontrol eden ve koruyan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi, alıcının kim olduğunu da tespit ediyor. KEP adresi alarak bu gibi işlemler kolayca yapılabiliyor.

Dünyada gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan KEP sistemini, kamu kurumları, özel sektör ve işletmeler kullanılıyor. PTT aracılığıyla edinilen KEP sistemi üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde bilgi ve belge içerikleri gönderiliyor.

PTT KEP SİSTEMİ NEDİR?

PTT KEP resmî yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun bir şekilde, uluslararası şartlarda ve teknik bakımdan güvenli bir biçimde yapılmasına olanak tanıyan sistemdir. Kullanıcılara genel e-posta hizmetlerine ek olarak

- E-postaların kişiye gönderilip gönderilmediği,
- Gönderilmişse ulaşıp ulaşmadığı,
- E-postanın iletilme süresinin tespit edecek,
- Gönderilen e-postaya erişilip erişilmediği,
- İçeriğin güncellenmediğini garanti edecek,
- Hukuken geçerli delil seti yaratacak bir biçimde muhafaza edecek sistemdir.

kep-adresi-nedir.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat sistemine üye olmak için gerekli belge ve bilgileri hazırlayarak en yakın PTT Merkez Müdürlüğünden gerekli hesap temin edilebilir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

GEREKLİ BELGELER

Pasaport, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yer alan geçerli resmî belge, gerçek kişiler için hazırlanmış olan Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Formu…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN