Ayetel Kürsi nasıl okunur, Türkçe anlamı nedir? İşte faziletleri...

Ayetel Kürsi nasıl okunur, Türkçe anlamı nedir? İşte faziletleri...

Müslümanlar için oldukça değerli olan Ayetel Kürsi duası, özellikle sabahları ve akşam saatlerinde kazadan beladan korunmak için okunmalıdır. Faziletleri oldukça fazladır. İşte, Ayetel Kürsi okunuşu ve meali...

Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim'in Bakara suresinin 255. ayetidir ve Medine-i Münevvere'de indirilmiştir. Hadis kaynaklarına göre, Ayetel Kürsi'nin pek çok faziletleri vardır. Her türlü kötülüklerden ve kazalardan korunma için Ayetel Kürsi okunmalıdır.

AYETEL KÜRSİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm,

lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,

ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,

velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ard,

velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

AYETEL KÜRSİ'NİN ANLAMI (MEALİ)

Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle.

Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran,

bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.

Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.

Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.

O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek,

ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

AYETELE KÜRSİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

İçinde Allah'ın kürsüsünün zikredildiği için 'Ayetü'l-Kürsi' ismiyle anılan bu ayet hem muhtevası hem de aynı zamanda üstün özellikleri sebebiyle dikkatleri çekmiş, hakkında pek çok hadisler varit olmuş, çok sayıda okunmuş, şifaya ve korunmaya da vesile kılındı. Kelime-i şehadet ya da İhlas sureleri İslam'ın ve bu inancının özünü nasıl ihtiva ediyorsa ve Allah Teala'yı insanlara tanıtıyorsa, Ayetü'l Kürsi de (onlardan çok daha geniş ve çok daha detaylı olarak) bu özelliği bünyesinde taşımaktadır.

Bir önceki ayette ise peygamberlerin getirdiği pek çok ayet ve 'beyyine'ye (imana götüren işaretler ve deliller) rağmen insanların bazen ihtilâfa düştükleri, kiminin küfrü kiminin ise imanı tercih etmiş olduğu zikredilmişti. İnsanları imana götürmekte olan deliller, aklını kullanıp üzerinde düşüneceği olan 'kendisinde ve yakından uzağa çevresinde yani enfüs ve afak', peygamberleri desteklemek için Allah’ın insanlara lütfettiği mucizelerde ve vahiy yoluyla yapılmış olan 'sağlam delillere dayalı sözlü açıklamalar'da görülür.

AYETEL KÜRSİ NEDEN OKUNMALI?

Ayetel Kürsi duası, gerçek mabudu arayan kişiler için eşsizdir ve başka hiçbir kaynaktan elde edilemez olan bir açıklamadır, bir delildir. Bu ayet, Bakara suresinin 255. ayet-i kerimesidir. Bir dua niteliğinde olan ve Kur'an ayeti tevhidiyle Allah'ın isimlerini de içinde barındırmasıyla suretiyle büyük öneme sahiptir. İslam aleminin önemli günlerde Ayetel Kürsi okuyarak ibadet ediyorlar.

Kur'an-ı Kerim'in adeta kalbi olarak kabul edilen bu ayetin okunuşunu ve Türkçe mealini de sizlerle paylaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim'de geçmekte olan ve hadislerle fazileti hakkında pek çok kez bahsedilen bu ayetler aynı vakitte çok önemli bir dua niteliğinde. Ayetel Kürsi duasının en önemli diğer özelliği koruyucu olmasıdır.

Tevhid ilmi ile alakalı en büyük ayet-i kerime ayet, Ayetel Kürsi'nin anlamı ve önemi oldukça büyüktür. Ayetel Kürsi'nin anlamı ve okunuşu mutlaka bilinmelidir. Ayetel Kürsi okunuşu, Türkçe anlamı ve Arapça okunuşundan haberdar olunmalıdır. Bakara suresinin 255. ayeti olan Ayetel Kursi'nin okunması bu yüzden oldukça faziletlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN