Felak ve Nas suresi nasıl okunur? İşte Felak ve Nas suresi okunuşu

Felak ve Nas suresi nasıl okunur? İşte Felak ve Nas suresi okunuşu

Felak ve Nas sureleri, kazalardan korunmak için okunur. Surelerde, sinsice kötülüğe sürükleyen insanların şerrinden Allah'a sığınılması öğütlenir. İşte, Nas ve Felak suresi okumanın faziletleri...

Nas ve Felak sureleri, alimlerin her gün mutlaka okunmasını tavsiye ettiği sureler arasında yer alıyor. Felak ve Nas surelerinin ikisinin birden okunması faziletlidir. Hatta İhlas ve Fatiha sureleri de bu iki sareye ilave edilerek okunmalıdır. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in tavsiyesi bu yönde olmuştur.

Felak ve Nas surelerinin faziletinin büyüklüğünü anlatan bir hadis-i şerifin meali şöyle: "Hiçbir dua eden bunun (muavvizeteyn) gibisiyle dua etmemiştir. Hiçbir sığman, (muavvizeteyn) gibisiyle (Allah'a) sığınmamıştır."

FELAK VE NAS SURESİ NE İÇİN OKUNUR?

Felak Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 113. suresidir. Medine'de indirilen sure, 5 ayetten oluşur. Nas Suresi ise Kur'an- Kerim'in 114. suresidir, 6 ayetten oluşur. Bu iki sureye, Allah'a sığınma anlamına gelen ''muavvizeteyn'' adı verilir. Felak ve Nas sureleri; kazalardan, belalardan, tüm musibetlerden korunmak için okunur.

FELAK SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e'ûzü birabbil felak, Min şerri mâ halak, Ve min şerri ğasikın izâ vekab, Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad, Ve min şerri hâsidin izâ hased

FELAK SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine, Yarattığı şeylerin şerrinden, Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden, o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!"

FELAK SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

felak.jpg

NAS SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e'ûzü birabbinnâs, Melikinnâs, İlâhinnâs, Min şerrilvesvâsilhannâs, Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

NAS SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine, İnsanların hükümdarına, İnsanların ilahına, O sinsi vesvesecinin şerrinden. O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar. Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

NAS SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

nas-suresi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN