Erdoğan 128 milyar doları savunabildi mi?

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin nabzını tuttu.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin nabzını tuttu. 128 milyar Dolar tartışmaları ve kabine değişiklikleri konu başlıkları arasındaydı.

"SEN 5 MİLYAR DOLARI SORAN HÜKÜMETİN BAKANISIN"

Yıldıray Oğur bugün yapılan meclis toplantısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına değindi:

" Bugünkü Meclis Grup Toplantısı'nda 128 milyar dolar hakkında konuştu. 15 Temmuz'dan bahsetti, Suriye meselesinden de. Savunması daha çok 'Saldırı altındayız' tarzındaydı."

128 milyar dolar tartışmalarına yönelik Nurettin Canikli'nin, '128 milyar dolar nerede' diye sormak, en büyük hakarettir. Temel insan hakkı ihlalidir' şeklindeki açıklamasına karşılık Beki, "Sen '5 milyar dolar nerede' diye sormuş bir hükümetin Bakanısın" dedi.

Beki, konuya şöyle yöneldi:

"Soru şu: Kime, hangi kurdan, ne kadar sattı? Kamu ne kadar zarara uğradı? Kayıp kaçak var mı? Peki, bu soruların meşru olduğunu nereden biliyoruz? 2001 krizinde piyasa müdahale için MB 5 milyar dolar sattı. AK Parti de bunu araştırdı."

Akif Beki ve Yıldıray Oğur'un diğer açıklamaları şöyle:

Akif Beki: Babacan, KARAR TV canlı yayında 2018'deki protokolde değişiklik yapıldığını açıkladı. Daha önceki protokolde böyle bir şey yokmuş, bu kısım çok önemliydi. Bu ayrıntıyı bilmiyorduk.

Yıldıray Oğur: Kerim Rota dün açıkladı. Dolardaki en büyük hareket, Trump'ın tweet'i sonrası oldu. Dolar 4 liradan 8 liraya çıktı. O dönemde hiç döviz rezervi satılmıyor fakat yerel seçimlerden önce satışlar başlıyor.

"Lütfi Elvan'ın 'Veriler açıklansın' açıklaması Ankara'da pek iyi karşılanmamıştır. Çünkü genel trendi bozan açıklamalardan biriydi. Aslında en ikna edici olan onunki. O argümanlardan gitseler, tabii kabul etmiyorlar çünkü 2-3 yılın bütün hikayesi gidecek.

(Gece yarısı kabine revizyonu) Bir tane bakanımız dezenfektana kurban oldu. Bu iş olmasaydı; Ruhsar Pekcan bence kalabilirdi, çünkü onun adı hiç gündemde yoktu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN