Ronald Koeman kimdir, kaç yaşında, nereli? Barcelona Ronald Koeman ile Hollanda ekolüne geri dönüyor!

Ronald Koeman kimdir, kaç yaşında, nereli? Barcelona Ronald Koeman ile Hollanda ekolüne geri dönüyor!

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Bayern Münih'e 8-2 mağlup olan Barcelona'da taşlar yerinden oynadı! Teknik direktör Quique Setien'i kovan Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Hollandalı teknik adam Ronald Koeman'ı takımın başına getirdi. Yıllar önce Louis van Gaal ve Frank Rijkaard ile Hollanda ekolünü benimseyen Katalan ekibi, bir başka Hollandalı Ronald Koeman ile yeni sezonda neler yapacağı merak ediliyor. Zira, Barcelona bu sezon İspanya Ligi, İspanya Kral Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kupa alamadan kapatarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. İşte, 'Ronald Koeman biyografisi'...

'Ronald Koeman kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Barcelona Ronald Koeman ile anlaştı mı?', 'Ronald Koeman hangi takımlarda oynadı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Alman devi Bayern Münih'e 8-2'lik tarihi skorla kaybeden Barcelona'da Quique Setien'in görevine son verilmişti. Teknik direktörlük görevine birçok isim konuşulurken Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, yeni hocanın Ronald Koeman olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde...

BARCELONA'DA RONALD KOEMAN DÖNEMİ

İspanya La Liga kulübü Barcelona'da Bayern Münih karşısında alınan ağır yenilginin ardından yeni sezon planlamaları netleşiyor. Quique Setien yollarını ayıran Katalan ekibi, geçmişte kulüpte futbolcu olarak da görev alan Ronald Koeman'ı takımın başına getirdi. 56 yaşındaki Hollandalı teknik adamla 2 yıllık sözleşme imzalandı.

İstifa etmeyeceğini ve bunun kolay bir karar olacağını belirten Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu yaptığı açıklamada, "Teknik direktörlük için Ronald Koeman isminde karar kıldık çünkü tecrübeli bir isim ve Barcelona felsefesine de inanıyor. Eğer beklenmedik bir gelişme olmazsa Koeman takımın başına geçecek. Ocak ayında farklı teknik adamlarla konuştuk. Ama Avrupa Şampiyonası'ndan birkaç ay öncesiydi ve Hollanda Milli Takımı sorumluluğu vardı. Hollanda'yı teknik direktörsüz bırakamazdı" dedi.

MESSI BARCELONA'DAN AYRILACAK MI?

Bartemou, takımdan ayrılacağı iddia edilen Lionel Messi konusuna da değinerek, "Messi kariyerini Barcelona'da tamamlamak istiyor. Koeman da onu projesinin temel isimlerinden biri olarak görüyor" ifadelerini kullandı.

İspanya La Liga'yı Real Madrid'in arkasında ikinci sırada tamamlayan Katalan ekibi, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne de 8-2'lik Bayern Münih hezimetiyle veda etmişti.

Hollandalı teknik adam, ülkesini EURO 2020'ye taşımayı başarmıştı.

RONALD KOEMAN KİMDİR?

21 Mart 1963 tarihinde Hollanda'nın Noord-Holland eyaletinin Zaandam kentinde dünyaya geldi.

Futbola Groningen altyapısında başlayan Koeman, buradan Eredivisie'in en güçlü takımlarından Ajax'a transfer oldu. Ajax'tan sonra ise bir başka Eredivisie devi PSV'ye geçen yıldız isim, ilk ve tek yurt dışı deneyimini Barcelona ile yaşadıktan sonra ülkesine, Feyenoord'a döndü. Kulüp kariyerinden toplam 559 maça çıkan Koeman, 192 gol 32 asistlik performansa imza attı. Koeman milli takım kariyerinde ise 78 maçta 14 gollük performans gösterdi.

Koeman futbolculuk hayatı boyunca; 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 4 Hollanda Ligi şampiyonluğu, 4 İspanya Ligi şampiyonluğu, 3 İspanya Süper Kupa şampiyonluğu ve 3 de Hollanda Kupası şampiyonluğu yaşadı. Hollanda Milli Takımı ile de 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandı.

Koeman, teknik direktörlük kariyerinde ise Hollanda, Everton, Southampton, Feyenoord, AZ Alkmaar, Valencia, PSV Eindhoven, Benfica, Ajax, Vitesse, Barcelona gibi takımlarda görev aldı.

RONALD KOEMAN KAÇ YAŞINDA?

1963 doğumlu olan Barcelona'nın yeni teknik direktörü, 2020 yılı itibariyle 57 yaşındadır.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

SÜPER LİG ŞAMPİYONU ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT GİDEMEYECEK!

HANGİ TÜRK TAKIMLARI AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN