Rusya ve Çin'den, iki nükleer santral için sözleşme

Rusya ve Çin'den, iki nükleer santral için sözleşme

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS’yi inşa etmeye devam eden Rus Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM, Çin Ulusal Nükleer Şirketi ile iki ayrı nükleer güç santrali kapsamında iki sözleşmeye imza attı.

Çin’in başkenti Pekin’de 7 Mart'ta, ROSATOM’un Mühendislik Bölümü ASE ile Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC), Tianwan NGS'nin 7’inci ve 8’inci üniteleri için genel bir sözleşme, Xudabao NGS’nin 3’üncü ve 4’üncü üniteleri için ise teknik proje sözleşmesi imzaladı.

Bu sözleşmelerin hazırlanması, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çin Halk Cumhuriyeti’ni ziyareti sırasında imzalanan stratejik anlaşma paketine uyumlu olarak yapıldı. Bu anlaşma paketi, önümüzdeki 10 yıl boyunca Rusya ile Çin arasında nükleer endüstri alanındaki işbirliğini geliştirmek için ana hatları belirleyecek.

Tören, 8 Haziran 2018 tarihinde Pekin'de gerçekleştirilmişti.

MERSİN/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN