Rusya’dan skandal Türkiye iddiası

Rusya’dan skandal Türkiye iddiası

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, Türkiye'nin, Suriye'den 130 bin kişiyi Yunanistan'a göç etmesine zorladığını iddia etti.

Juravlyov, bugünkü basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türk yetkililer tarafından yaklaşık 130 bin sığınmacının Yunanistan sınırına doğru gitmeye zorlandığını, bu kişilerin Yunanistan'a sokulmaya çalışıldığını öne sürdü. Rusya Savunma Bakanlığı yetkisili ayrıca, Türkiye'nin geçici kamplardan Yunanistan'a Afganlı, Iraklı ve Afrikalı mültecileri gönderdiğini iddia etti.

KREMLİN SÖZCÜSÜ: BÖYLE BİR PLANLAMA YOK

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, bir gazetecinin İdlib'de Türk ve Rus askerinin çatışma ihtimaliyle ilgili sorduğu soruya, "İki ülkenin askeri güçleri arasındaki yakın temas ve diyalog sayesinde bu riski en aza indirebileceğimizi umuyorum" dedi.

Peskov, Türkiye, Almanya, Rusya ve Fransa liderleri arasında 6 Mart'ta yapılacağı iddia edilen İdlib konulu dörtlü zirvenin gerçekleşmeyeceğini söyleyerek, "Böyle bir toplantı koordine edilmedi. Şu an böyle bir planlama yok. Putin'in bu tarihte başka planları var. Rusya'da bölgesel ziyaretler gerçekleştirecek" dedi.

"ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ"

Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan bağımsız bir heyet tarafından Suriye'de insan hakları ihlallerine dair yayınlanan raporda rejim güçlerinin eleştirilmesi ve hak ihlalleri gerçekleştirildiğinin savunulmasına cevap veren Peskov, "Bu iddiaları şiddetle reddediyoruz. Bu rapor İdlib'de teröristler saldırdıktan 2 gün sonra yayınlandı. Hiçbir komisyon olup bitenler konusunda sağlıklı bilgi alamaz. Bu komisyon terörist grupların tek taraflı saldırıları hakkında hiçbir şey açıklamıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN