Karamollaoğlu'ndan hükümete 'çıplak arama' tepkisi: Utanç vesilesidir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan hükümete 'çıplak arama' tepkisi: Başörtüsü mücadelesi ile iktidara gelenlerin, insanları çıplak aramaya tabi tutarak onur kırması bir utanç vesilesidir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Karamollaoğlu hükümete 'çıplak arama' üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"2021 yılı, inşallah 2020 yılından dersler çıkardığımız ve ibret aldığımız bir yıl olarak geçer.

Gaziantep'te, Covid-19 yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpü patlaması sonucu 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

"EKONOMİK SORUNLARA HÜKÜMET ÇARE BULMALIDIR"

Pandemiye çare bulmak sağlık ve tıp ile ilgili olduğu gibi, pandemi nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sorunlara da hükümet çare bulmalıdır.

Vatandaş, geçimini nasıl sağlayacağını, faturasını nasıl ödeyeceğini, evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını bilemiyor. İktidar olarak siz, herkesin karnının doyması ile mükellefsiniz.

"HALKIN DERTLERİNDEN BİHABERLER"

Açlık çekenlerle karşı karşıya gelmiyorlar; yükselen sesleri de sadece muhalif bir tepki gibi görüyorlar. Ne yazık ki halkın dertlerinden bihaberler. Daha önce yaptığımız teklifimizi tekrarlıyoruz; her vatandaşımıza 1000 TL destek verilmesi gerekir.

Pandemi sürecinden etkilenen esnaflarımızın mutlaka ellerinden tutup, onları ayakta tutmalıyız. İşletmelere; elektrik, doğalgaz, su desteği verilmeli ve kredi paketleri yerine, işletme sahiplerine ve esnafımıza hibe destekleri yapılmalıdır.

"MİLLETİMİZ UMUDU PİYANGO BİLETİNDE ARIYOR"

Üzülerek ifade etmek isterim ki; milletimiz, bütçede bulamadığı umudu şimdi piyango biletinde arıyor. İktidardaki arkadaşlarımız, bizden ayrılıp yeni bir yola çıktıkları zaman; “yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele etmek” ilkelerini sıkça dile getiriyorlardı ama şimdi bu mefhumları ağızlarına bile alamıyorlar.

Bu arkadaşların değiştirmek istedikleri düzen, kendilerini değiştirdi. Siz, bir yanlışı bin defa da tekrarlasanız; bu, yine yanlıştır. Psikolojik bir şekilde tekrarlama yaparak gerçeği değiştirmek istiyorlar.

"POLİSLER ÇIPLAK ARAMAYI KEYFİ OLARAK YAPAMAZ"

‘Çıplak arama’ mevzusu ile ilgili yönetmelik; “çıplak arama makul ve ciddi emareler bulunursa yapılabilir ve bu arama cezaevi tabibi tarafından gerçekleştirilir” diyor. Yani gardiyanlar ve polisler, bu aramayı keyfi ve yaygın olarak yapamaz.

Mevzuatın ciddi şartlara bağladığı ‘çıplak arama’ hususunun, genel ve psikolojik şiddet biçiminde kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. Sınırlı ve şartlı hallere cevaz veren yasal mevzuatın bile keyfe keder uygulandığı bir ülkeden, “hukuk devleti” olarak söz etmek mümkün değildir.

"BAŞÖRTÜSÜ MÜCADELESİYLE İKTİDARA GELENLER ÇIPLAK ARAMA YAPIYOR"

Başörtüsü mücadelesi ile iktidara gelenlerin, insanları çıplak aramaya tabi tutarak onur kırması bir utanç vesilesidir.

Zulüm dünyanın her tarafında artıyor ve bunun en şiddetli olanlarından Doğu Türkistan konusunda, iktidar sessiz kalıyor.

"İKTİDAR İKİ DOĞU'DAN BİRİNİ SEÇMEK ZORUNDA"

Türkiye’de, Çin muhipliğine soyunan bazıları çıkıp, Doğu Türkistan mazlumları ile PKK’yı aynı kefeye koyabiliyor. Bu konuda sessiz kalan iktidar iki ‘Doğu’dan birisini seçmek zorunda; ya Doğu Türkistan’ı seçecek ya da Doğu Perinçek’i.

AK Parti ve MHP’ye gönül veren kardeşlerimiz; sizler, Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlere karşı üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve kardeşlerimize el uzatılması için gönül verdiğiniz partilere baskı uygulamalısınız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN