Tuncay Özkan: Cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldım

Tuncay Özkan: Cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldım

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gündeme getirdiği cezaevlerinde çıplak arama yapıldığına dair iddialarla ilgili CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan bir açıklama geldi. Özkan, "Cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldım." dedi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'deki 2021 Bütçe görüşmelerinde cezaevlerinde kadınlara 'çıplak arama' yapıldığını gündeme getirmişti. Gergerlioğlu'nun bu iddiasından sonra Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "Türkiye'de çıplak arama yok, Gergerlioğlu Meclis'i terörize ediyor" demişti. 'Çıplak arama' iddiaları hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Metris cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Özkan, 23 Eylül 2008'de Ergenekon üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığını, bu dönemde çıplak arama ile tanıştığını söyledi.

“METRİS'TE ÇIPLAK ARAMAYLA TANIŞTIM”

Tutuklandıktan sonra Metris cezaevine gönderildiğini belirten Özkan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Metris Cezaevine götürüldüğümde beni bir odaya koymak istediler. Tutuklanmışım, cezaevine geldim, bir odaya sokulmak isteniyorum zorla. Niçin beni bu odaya koyuyorsunuz diye sorduğumda 'Arama yapacağız' dediler. Dedim ki: Ne araması? Zaten gözaltından geldim. Çıplak aramayla orada tanıştım. 'Yoktur' demekle acılarımız yok olmaz arkadaşlar. 'Yoktur' deyince olmaz; 'Vardır' demeliyiz ve birbirimizin acılarının üzerine hiçbir şey inşa etmemeliyiz, hiçbir şey ama. Ve askerlerin zoruyla bu aramaya maruz kaldım. Şimdi, buradan söylüyorum: Bu, acı bir şeydir. Gelin, bunu başka çocuklar… Biz çok acı gördük; sizler, bizler bir kavganın ürünüyüz; kavga mertçe olsun, başım üstüne, her şey razı, her şey kabul ama böyle namertlikleri, gelin, çıkaralım bu kitaplardan, yönetmeliklerden çıkaralım; gelin, birbirimize saygımızı şahika yapalım.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN