Sağlık Bakanlığı ilk atama sonuçları 2019 sorgulama ekranı | Sağlık Bakanlığı ilk kura sonuçları...

Sağlık Bakanlığı ilk atama sonuçları 2019 sorgulama ekranı | Sağlık Bakanlığı ilk kura sonuçları...

Sağlık Bakanlığı ilk atama sonuçları 2019 sorgulama ekranında. 25 bin personel alımı ile ilgili Sağlık Bakanlığı ilk kura sonuçları 28 Şubat'ta açıklanacak. Sağlık Bakanlığı ihtiyaç dahilinde eksik olduğu alanlar için personel alımı duyurusu yapmış ve başvuru almıştı. Bakanlık personel alımını aşama aşama yapacak ilk atama kura çekilişi ise bu gün yapılacak. Sağlık Bakanlığı ambulans şoförü, güvenlik görevlisi, hasta kabul görevlisi gibi farklı alanlar için alımlar gerçekleştirecek. Bu gün yapılacak çekilişte kaç atama yapılacak? Hangi branşlar için kura çekilişi yapılacak? İşte Sağlık Bakanlığı ilk kura sonuçları hakkında merak ettiğiniz tüm bu soruların cevabı ve Sağlık Bakanlığı ilk atama sonuçları 2019 kura sonuçları...

Sağlık Bakanlığı ilk atama sonuçları 2019 sorgulama ekranında kura çekilişi yapıldıktan sonra yayımlanacak. Sağlık Bakanlığı ilk kura sonuçları bu gün (28 Şubat) açıklanacak. Sağlık Bakanlığının personel alımı ilanında bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 25 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyanlar başvurabildi. Sağlık Bakanlığı’nda ambulans şoförü, güvenlik görevlisi, hasta kabul görevlisi gibi çeşitli alanlarda alım yapılacak. Peki Sağlık Bakanlığı ilk kura sonuçları saat kaçta açıklanacak? İlk atamada kaç personelin ataması yapılacak? İşte Sağlık Bakanlığı ilk atama sonuçları 2019 kura sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

SAĞLIK BAKANLIĞI İLK ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 

SAĞLIK BAKANLIĞI HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALACAK?

Sağlık Bakanlığı çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere personel alım ilanı açtı. Ambulans şoförü , güvenlik görevlisi, hasta kabul görevlisi, veri giriş personeli alanında yapılacak olan alımlara adaylar 4 Ocak itibariyle başvuruda bulundu. 21 Ocak’ta açıklanan sözlü mülakat listesindeki adaylar sürece devam edip kadrolu personel olacak.

19-02/28/saglik-bakanligi-ilk-kura-sonuclari.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilan metninde , kura çekiminin 15 Ocak günü yapılacağına yer verildi. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 'nden alınan son bilgilere göre kura çekimi sonuçlarının 17 Ocak günü erişime açılacağına yer verildi.

17 Ocak tarihinde kura sonuçlarının açıklanmasının ardından 18-19 Ocak tarihlerinde adaylar, evraklarını İl Sağlık Müdürlüklerine elden teslim edecek. Daha sonra 21 Ocak günü mülakata gireceklerin listesi açıklanacak ve adaylar 22-30 Ocak arasında sözlü mülakata alınacak.

Hasta kabul görevlisi, güvenlik görevlisi,Ambulans şoförü , veri giriş personeli gibi farklı alanlarda Sağlık Bakanlığı'nda çalışacak adayların kura sonuçları İŞKUR resmi internet sitesiniden yayımlandı. Mülakata girmeye hak kazanan adaylar ise il sağlık müdürlüklerinden açıklanacak. Siz de başvuru yaptığınız ilin Sağlık Müdürlüğü internet sayfasını ziyaret edip yedek listelere göz atabilirsiniz.

SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI OLANLAR ATANABİLECEK

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek ve adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecek.

Ancak, başarı puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; yaşı büyük olana, yaşlarının aynı olması halinde sınav kurulu veya kurullarınca alınan diplomaları esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecek.

19-02/28/aglik-bakanligi-ilk-kura.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA KURALARINA KİMLER BAŞVURUDA BULUNAMAZ?

1) Devlet hizmeti yükümlüsü olan tabip ve uzman tabiplerin,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımayanların,

3) Emekli olan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabiplerinin,

4) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında halen görev yapmakta olanların,

5) 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş haddini doldurmuş olanların,

6) Sağlık Bakanlığında kura son başvuru tarihi itibariyle halen 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli olarak çalışanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN