Sağlık Bakanlığı koronavirüs sorgulama klavuzu yenilendi! Bir belirti yetiyor

Sağlık Bakanlığı koronavirüs sorgulama klavuzu yenilendi! Bir belirti yetiyor

Sağlık Bakanlığı'nın 'Olası Kovid-19 Vaka Sorgulaması Kılavuzu'nu güncelledi, buna göre 'Ateşiniz veya ateş öykünüz var mı?', 'Öksürüğünüz var mı?', 'Nefes almakta güçlük veya solunum sıkıntınız var mı?' sorularından birisine 'Evet' cevabını veren hasta, maske takılarak Kovid-19 için ayrılan alana yönlendiriliyor.

Sağlık Bakanlığı, hastanelere ayaktan başvuran hastalar için 'Olası Kovid-19 Vaka Sorgulaması Kılavuzu'nu güncelledi.

EN AZ BİRİ 'EVET'SE ŞÜPHELİ OLUYOR

Buna göre, Kovid-19 Vaka Algoritması'na göre önlük, tıbbi maske, yüz koruyucu veya gözlük takan sağlık personeli tarafından tiraj yapılıyor. Hastaya, 'Ateşiniz veya ateş öykünüz var mı?', 'Öksürüğünüz var mı?', 'Nefes almakta güçlük veya solunum sıkıntınız var mı?' soruları yöneltiliyor. Sorulardan herhangi birine 'Evet' cevabı veren hasta, maske takılarak Kovid-19 için ayrılan alana yönlendiriliyor.

SON 14 GÜNDE YURT DIŞINDA BULUNDUNUZ MU?

Hasta, bu soruların tümüne 'Hayır' cevabını veriyorsa, 'Son 14 gün içinde yurt dışında bulundunuz mu?", "Son 14 gün içinde ev halkından birisi yurt dışından geldi mi?', 'Son 14 gün içinde yakınlarınızdan herhangi birisi solunum hastalığı nedeniyle hastaneye yattı mı?', 'Son 14 gün içinde yakınlarınızdan Kovid-19 hastalığı tanısı konan birisi oldu mu?' soruları soruluyor.

Hastanın bunlardan birisine 'Evet' cevabını vermesi halinde risk taşıdığı için yine maske takılarak Kovid-19 için ayrılan alana gönderiliyor.

Hasta, sorulan soruların hepsine 'Hayır' cevabını verdiğinde ise Kovid-19 açısından düşük riskli kabul edilerek şikayeti yönünde değerlendirilmek üzere ilgili bölümlere yönlendiriliyor.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 356'ya, vaka sayısı ise 18 bin 135'e yükseldi.

BİR GÜNDE 79 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölü sayısına ilişkin güncel verilerini Twitter hesabından paylaştı. Son verilerine göre Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 79 kişi daha hayatını kaybetti.

Test sayısında da büyük artış gözlemlendi, yine dün açıklanan verilere göre son 24 saatte 18 bin 757 test yapıldı ve böylece 2 bin 456 yeni vaka tespit edildi.

415 HASTA TAMAMEN İYİLEŞTİ

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, koronavirüs tedavisi gördükten sonra tamamen iyileşen hasta sayısı 415'e yükseldi. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı ise bin 101'e oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN