100 bin kişinin katıldığı araştırmada müthiş sonuç: Delta Varyantına karşı da koruyor

100 bin kişinin katıldığı araştırmada müthiş sonuç: Delta Varyantına karşı da koruyor

İngiltere’de yaklaşık 100 kişi üzerinde yapılan son araştırmanın sonuçları açıklandı. Yapılan araştırmada tam aşılanma yapılmasının hastalığın toplum genelindeki etkisini azalttığı anlaşıldı.

Birleşik Krallık’ta 98.000 insanın katıldığı araştırmada iki doz koronavirüsü aşısı olmanın Delta varyantını yarı yarıya azalttığını ve semptom gösteren Kovid-19 vakalarına karşı da yüzde 60 oranında etkili olduğunu ortaya koydu.

Son dönemde dünyanın birçok ülkesinde yayılan ve ilk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantı ile ilgili açıklama yapan Imperial College’da yapılan araştırmayı yürüten Paul Elliott, “Aşı, Delta varyantına karşı halen yüksek oranda etkili” açıklamasını yaptı.

asilama.jpg

Daha önce yapılan araştırmalarda aşının yüzde 90 oranında etkili olduğu belirtilmişti. Fakat İngiltere’deki araştırmaya katılanlardan korona testi pozitif çıkanların yüzde 40’ının semptom göstermeyen vakalardan oluştuğu ve diğerlerinin de hafif semptomlar gösterdiği belirtildi.

Nisan 2020’den beri elde edilen verilerin kullanıldığı araştırmalarda, belirli dönemlerde rastgele numuneler alınıyor. Araştırmayı yürüten isimlerden olan Steven Riley, “Son aldığımız örneklerde Delta varyantı vakaların yüzde 100’ünü oluşturuyordu” dedi.

Araştırmada Pfizer/BioNTech aşısı ile AstraZeneca aşısının mercek altına alındığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN