20 adet kuru üzümü suda bekletin faydasına şok olacaksınız! Siyah üzüm olması şart, her derde deva oluyor

20 adet kuru üzümü suda bekletin faydasına şok olacaksınız! Siyah üzüm olması şart, her derde deva oluyor

En etkili karaciğer temizleyici gıdalardan biri olan kuru üzümün faydaları saymakla bitmez. İşte sağlıklı tüketim için önerilen kuru üzüm faydaları... Vücudu zehirli atıklardan arındıran, dalağı, akciğeri ve mideyi güçlendiren, on iki parmak bağırsağı için faydalı olan kuru üzümün faydaları, tedavi ettiği hastalıklar, içerdiği vitaminler ve inanılmaz faydalarına haberimizden göz atabilirsiniz...

En güçlü antioksidanlardan biri olan kuru üzümün vücuda birçok faydası vardır. Özellikle 21 kuru üzüm yemek veya 21 kuru üzümü gece suda bırakıp sabah su içmek sayılmaz.

Kuru üzüm içerdikleri antiseptik maddeler sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda yemek borusu, mide ve bağırsaklarda biriken toksik kalıntıları dışkı veya idrarla vücuttan uzaklaştırır.

kuru üzüm

Hasarlı hücreler çeşitli nedenlerle karaciğer duvarında birikir. Bir süre sonra bu birikim karaciğerin yağ içeriğini arttırır ve ciddi hastalıklara neden olur. Ancak her sabah ve akşam hazırladığınız 21 adet kuru üzüm suyunu içerek bu riski azaltabilirsiniz. Kuru üzüm suyu sadece karaciğeri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda hasarlı hücrelere karşı da korur.

Kusma, hastalık sırasında bazı yiyecekler veya mide duvarı spazmları nedeniyle oluşur. Mide asidi biriktiğinde bu rahatsızlık hem yemek borusu hem de ağız sağlığını olumsuz etkiler. Böyle bir durumda dünden saklanan kuru üzüm suyu yenerek mide bulantısı giderilebilir.

Kötü kolesterol seviyesi ne kadar yüksekse, kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski de o kadar yüksektir. Uzmanlar, 21 kuru üzümün kan damarlarının tıkanmasını önleyerek ve kolesterolü düşürerek kalp hastalığı riskini azalttığını söylüyor.

Doğal bir antioksidan kaynağı olan üzüm, vücudu her gün temizler ve bağışıklığı güçlendirir. Vücudun hastalıklara karşı direncini artırmasının yanı sıra genç hücre sayısını da artırarak cildin daha parlak ve taze olmasını sağlar.

Kandaki trigliserid hücrelerinin artması vücuttaki şeker ve yağ miktarını da arttırır. Bu durum obezite ve diyabeti çekiyor. Uzmanlar, trigliserit düzeylerini düşürmek için günde 21 kuru üzüm suyu tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

KURU ÜZÜM SUYU NASIL YAPILIR?

• 400 gram kuru üzüm

• 4 su bardağı su

Hazırlanışı

Öncelikle kuru üzümleri dikkatlice yıkayınız. Ardından bir tencere içerisinde suyyla beraber kaynatın. Ardından kuru üzümleri üzerine serpin. Günlük karışımı süzün ve için. Uzmanlar bu uygulama için ayda dört gün art arda yapmanızı tavsiye ediyor. Ayrıca kahvaltının yarım saat öncesinde bu suyu içerseniz etkisini hissedeceksiniz.

ÇEKİRDEKLİ KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

Siyah Üzümün Faydaları;

- Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.

- Kanı temizler.

- saç köklerini güçlendirir.

- Kansızlığı giderir.

- kemik gelişimini destekler.

- vücuda enerji verir.

- bağırsakları etkinleştirir.

- karaciğeri temizler.

ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur.

- kolesterol seviyelerini düzenler.

- romatizma hastalıkları önler.

– Yorgunluk ve depresyonu önler, enerji verir.

- Uzun süre tokluk hissi verir.

- Kuru üzüm kemikleri güçlendirir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN