Ağız Yaralarını 1 Saat İçinde İyileştiriyor! Ağzınızdaki Aflar İçin ev Yapımı Çözümler

Ağız Yaralarını 1 Saat İçinde İyileştiriyor! Ağzınızdaki Aflar İçin ev Yapımı Çözümler

Ağız yaraları olarak da bilinen ağız ülserleri, ağrılı ve genellikle dilde veya dudaklarda görülen küçük lezyonlardır. Birkaç nedeni olabilir, ancak tipik olarak çok asitli yiyecekler yemekle ilgilidir. Bir ülser ortaya çıktığında, yapmanız gereken ilk şey asitli yiyecekleri, özellikle de asidik meyveleri yemeyi bırakmaktır. Bu tahrişi azaltacak ve ağzınızın daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır.

Bununla birlikte, genellikle evde dolabınızda bulunan, aftların iyileşmesine yardımcı olabilecek yiyecekler/ürünler de vardır. Aftları daha hızlı iyileştirmenin beş yolunu kontrol edin:

1. AĞIZ YARALARI İÇİN SİYAH ÇAY KOMPRESİ

Siyah çay tanenler (artık ve kiri gideren büzücü bir madde) içerdiğinden, siyah çay poşetini doğrudan aftın üzerine uygulamak iyileşmeye yardımcı olabilir. Siyah çayı doğru bir şekilde uygulamak için çay poşetini bir bardak kaynar suya koyarak çayı hazırlamanız ve ıslanmasına izin vermeniz gerekir. Su ve poşet artık sıcak olmadığında, çay poşetini doğrudan aftın üzerine koyun.

agiz-ulseri-nedir.jpg

2. AĞIZ YARALARINDAN TUZLU SU GARGARASI İLE KURTULABİLİRSİNİZ

Ağzınızı ılık tuzlu suyla çalkalamak, aftın dezenfekte edilmesine ve iyileşmenin hızlandırılmasına yardımcı olur. Tuz, bakterileri etkilenen herhangi bir bölgeden uzaklaştıran bir antibakteriyel etkiye sahiptir. Tuzlu su çözeltisi yapmak için bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin. Ağzınızı bu solüsyonla günde iki kez birkaç dakika çalkalayın.

3. KARANFİL ÇÜĞNEMEK AĞIZ YARALARINI AĞNINDA GEÇİRİYOR

Karanfil çiğnemek, aftın daha hızlı iyileşmesine ve sadece birkaç dakika içinde ağrının giderilmesine yardımcı olabilir. Bunun nedeni, karanfilin antiseptik ve analjezik özelliklere sahip olmasıdır; bunlar, aftı temiz tutmaya, iyileşmeyi teşvik etmeye ve dakikalar içinde ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

agiz-ulseri.jpg

4. AĞIZ YARALARINI MAGNEZYA SÜTÜ İLE GARGARA YAPABİLİRSİNİZ

Magnezya sütüyle gargara yapmak lezyonun kaplanmasını ve bakterilerden korunmasını sağlar, bu da iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Çözeltiyi hazırlamak için bir çay kaşığı magnezya sütünü bir bardak su ile karıştırıp gargara yapın.

5. AĞIZ YARALARINA EV YAPIMI DOĞAL YOĞURT KULLANIN

Probiyotikli bir porsiyon yoğurt yemek, bağırsaklarınızı ve gastrointestinal floranızı iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Bu, vücudunuzun doğal savunmasını güçlendirebilir ve ağız ülserlerinin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

agiz-afi.jpg

KABARTMA TOZU AĞIZ YARALARINA İYİ GELİR Mİ?

Doğrudan aft üzerine kabartma tozu (veya sodyum bikarbonat) uygulamak bölgede yoğun ağrı ve yanmaya neden olabilir, bu nedenle bu önerilmez. Bununla birlikte, kabartma tozu, gargara yapıldığında faydalı olabilir, çünkü tükürüğün pH'ını yükselterek iyileşmeyi destekler. Bu nedenle, doğrudan aft üzerine uygulamak yerine, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak suda seyreltin, gargara yapın ve günde 2 ila 3 kez ağzınızı çalkalayın.

Ayrıca yoğun ağrıya neden olacağından ve ağız mukozasını daha da tahriş edeceğinden alkol içeren gargaralardan kaçınmak önemlidir. Aftlarınız olduğunda baharatlı yiyecekler de önerilmez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN