Ağrıyı bıçak gibi kesiyor! Hemen ağrı kesici ilaçlara sarılmayın bu yöntemler sayesinde ağrılarınıza veda edebilirsiniz

Ağrıyı bıçak gibi kesiyor! Hemen ağrı kesici ilaçlara sarılmayın bu yöntemler sayesinde ağrılarınıza veda edebilirsiniz

Çoğu zaman hepimizin vücudumuzun belli yerlerinde ağrılar olur. Yaşam kalitemizi önemli ölçüde düşüren bu ağrılarla nasıl baş edebileceğinizi sizlere açıkladık. Bu yöntemler sayesinde ağrılar geride kalacak...

Hepimizde zaman zaman görülen vücut ağrıları gerçekten de yaşam standardımızı düşürüyor. Ancak haberimizde paylaştığımız bu yöntemlerle çektiğiniz acılar geride kalacak...

1. BİBERİYE

Bu bitki kasları gevşetmeye yardımcı olur ve eklem ağrılarını iyileştirir. Ayrıca adet kramplarının giderilmesinde de oldukça etkilidir.

3415691-810x458.jpg

Biberiyeyi aşağıdaki şekillerde kullanabilirsiniz:

  • Biberiye Banyosu: Biberiye yaprakları ile demlenmiş ılık su banyosunda bekletin.
  • Biberiye Esansiyel Yağı: Vücut ağrılarını gidermek ve ağrıyan kasları gevşetmek için etkilenen bölgeye seyreltilmiş biberiye esans yağı ile masaj yapın.

lavanta-16-9-1587027228.jpg

2. LAVANTA

Lavanta esansiyel yağı, sakinleştirici ve rahatlatıcı etkileri ile bilinir. Aynı zamanda doğal bir kas gevşetici olarak da etkilidir ve ağrılı kas, diz ağrısı ve adet kramplarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta esansiyel yağı ile yapılan rahatlatıcı bir masajın ardından ılık bir duş kan dolaşımını hızlandırır ve ağrıyan kasları gevşeterek rahatlamalarına yardımcı olur.

aromaterapi-yaglari-nasil-kullanilir.jpg

3. UÇUCU YAĞLAR VE AROMATERAPİ

Çoğu uçucu yağ, yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleri ile bilinir. Kas gerginliğini hafifletmeye ve kas ağrısını etkili bir şekilde gidermeye yardımcı olurlar. Aromaterapi, kaslarınızı yatıştırmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için bu esansiyel yağların faydalarını kullanır. Ancak, uygulamadan önce her zaman uçucu yağları seyreltin. Bir çay kaşığı herhangi bir taşıyıcı yağa (badem, hindistancevizi veya jojoba yağları gibi) bir damla uçucu yağ ekleyebilirsiniz. Masaj yağlarını birleştirmek için bu seyreltme yöntemini izleyin.

Yukarıdakilerin dışında, birkaç diyet değişikliği kas krampları ve burkulma sıklığını azaltmanıza yardımcı olabilir. Alımınızı artırın:

  • D vitamini

Düzenli kas spazmları ve ağrı, D vitamini eksikliğini gösterebilir. En sık kadınlarda ve yeterince güneş ışığı almayan kişilerde görülür. D vitamini almanın doğal kaynakları arasında güneş ışığı ve balık, yumurta ve süt gibi yiyecekler yer alır. Bunların dışında da bir doktora danışabilir ve D vitamini takviyesi alabilirsiniz.

  • Protein

Yeterli protein alımı, kas hasarını ve egzersize bağlı iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Kadınlarda egzersize bağlı kas hasarını değerlendiren bir inceleme, iki tür protein olan peynir altı suyu ve kazein ile takviye tüketmenin kas hasarını azalttığını buldu. Başka bir çalışmada, protein takviyesi alan maraton koşucuları, almayanlara kıyasla maratondan 72 saat sonra kas ağrılarının azaldığını bildirdi.

  • Magnezyum

Magnezyum eksikliği kendini kas ağrısı ve spazmlar olarak gösterebilir. Diyetinize badem, muz, kahverengi pirinç, ıspanak, siyah fasulye, edamame ve baklagiller gibi magnezyum açısından zengin besinler ekleyerek bu ağrı ve krampların sıklığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Magnezyum açısından zengin Epsom tuzu ile karıştırılmış ılık suda banyo yapmak, kaslarınızı gevşetmeye ve ağrı ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmanın başka bir doğal yoludur.

Kas spazmları ıstırap çekerken ve hareketliliği etkilerken, diğer birkaç yöntemle ağrıyan kasları yatıştırabilir ve rahatlamalarına yardımcı olabilirsiniz.

basliksiz-7.jpg

KAS SPAZMLARINI AZALTMANIN DİĞER YOLLARI

  • Dinlenin

Ağrınız olduğunda, iyi bir uyku, bol sıvı içmek ve etkilenen bölgeyi dinlendirmek kasların iyileşmesine yardımcı olabilir. Çoğu zaman, spazmlar aşırı çalışan kaslardan kaynaklanır. Yeterince dinlenmek, kas yorgunluğunu ve uzun süreli hasarı önlemek için hayati önem taşır.

  • Masaj

Bir masaj, düğümleri çözmek ve sıkı kasları gevşetmek için doğru basıncı kullanmayı içerir. Profesyonel tedavi için evde yaptırabilir veya lisanslı bir spa veya fizyoterapi merkezini ziyaret edebilirsiniz. Nitelikli bir masaj terapisti, uygun derin doku masaj uygulamaları ile gergin kasları rahatlatmaya yardımcı olabilir.

  • Sıcak veya Soğuk Kompres Kullanın

Kas ağrısını ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan yaygın ve faydalı bir uygulama, ısı veya buz paketi veya kompres uygulamaktır. Isı kan dolaşımını iyileştirip kaslarınızı gevşetmeye yardımcı olurken, buz iltihabı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olur. Hangisinin daha faydalı olacağına karar vermek için ağrının türünü belirlemek önemlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN