Ağzınıza günde bir çay kaşığı atın mucizeye tanık olun! Besin değil ilaç deposu mübarek

Ağzınıza günde bir çay kaşığı atın mucizeye tanık olun! Besin değil ilaç deposu mübarek

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde çok büyük etkisi vardır. Yapılan araştırmalarda ciddi hastalıklar ile kötü beslenme arasında ilişki bulunmuştur. Haberimizde paylaştığımız doğanın mucizesi bu ürün ise tam bir şifa deposu...

Sağlığın korunması ve geliştirilmesi kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkün olduğu unutulmamalıdır. Binlerce yıl boyunca, yemekleri tatlandırmak için kullanılan, eski kültürlerde tıbbi bir tedavi olarak kullanılan doğanın bize sunduğu bu mucizevi ürün sağlığımız söz konusu olduğunda birçok faydası var.

Evet neden mi bahsediyoruz. Tabi ki sarımsaktan. Tıbbi özellikleri için sarımsak kullanımlarına dair önemli belgeler vardır. Sarımsak tüketiminin vücut için sayısız fantastik sağlık yararına sahip olduğu gösterilmiştir. Sarımsağın en önemli sağlık faydalarına bakalım.

SARIMSAK SİZİN İÇİN NEDEN SAĞLIKLI?

Yaygın olarak bilinmemesine rağmen, uzmanlar artık sarımsaktaki kükürt bileşiklerinin sağlık üzerindeki faydalı etkilerinin başlıca nedeni olduğunu anlıyor. Sarımsak soğanlarını dilimleyerek, doğrayarak veya ezerek içlerindeki thio-Sulfinite kimyasalları allisin'e dönüştürülür. Allisin harika bir maddedir. Bununla birlikte, teoride bu doğru gibi görünse de, sarımsak kullanmanın gerçek sağlık yararları nelerdir?

how-long-does-garlic-last-1200x675.webp

1. SARIMSAK VÜCUDUNUZUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE YARDIMCI OLUR

Vücudunuzun bağışıklığı, ilk etapta hastalanmasını engelleyen şeydir ve durum gerektirdiğinde hastalığa karşı mücadeleye de yardımcı olur. Sarımsak, soğuk algınlığı ve grip virüsünü önlemeye yardımcı olmak için bir bağışıklık sistemi desteği sunar. Çiğ sarımsak yemek öksürük, ateş ve soğuk algınlığı hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Her gün iki diş doğranmış sarımsak yemek, fayda sağlamanın en iyi yoludur.

2. SARIMSAK YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

İnme ve kalp krizi, dünya çapında en önemli sağlık sorunlarından ikisidir. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür. İnmelerin, kalp krizlerinin yaklaşık %70'ine neden olduğu düşünülmektedir. Yüksek tansiyon, dünya çapında ölümlerin yüzde 13,5'inin nedenidir. Önemli ölüm nedenleri arasında yer aldıkları için birincil nedenlerinden biri olan yüksek tansiyonu ele almak son derece önemlidir. Sarımsak, yüksek tansiyon veya hipertansiyondan muzdarip olanlar için diyetinize dahil etmek için harika bir baharattır. Bununla birlikte, sarımsak aşığı olmasanız bile, sarımsak takviyesi almak size yüksek tansiyonu düşürme, ateşi tedavi etme ve daha pek çok sağlık yararı sağlayacaktır. Herhangi bir takviye almaya başlamadan önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

2652514-1024x576.jpg

3. SARIMSAK KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

Kolesterol, kandaki yağlı bir bileşendir. İki tür kolesterol vardır: “kötü” LDL kolesterol ve “iyi” HDL kolesterol. Çok fazla LDL kolesterol ve yetersiz HDL kolesterol ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Sarımsağın toplam kolesterol ve LDL seviyelerini yüzde 10 ila 15 oranında düşürdüğü gösterilmiştir. Ayrıca, sarımsak yemek HDL'nizi veya iyi kolesterol seviyenizi etkilemez. Ailenizde kalp hastalığı öyküsü varsa veya kalp hastalığınız varsa, diyetinize sarımsak eklemeyi düşünmelisiniz.

4. SARIMSAK KANSERİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Sarımsağın sağlığa faydaları kalple bitmiyor. İşte vücudunuzun bu soğan ailesi üyesinin fazladan bir dozundan faydalanabilmesinin başka bir nedeni. Araştırmaya göre, taze sarımsak tüketmek kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmalara göre, düzenli olarak diğer sebze ve meyvelerle birlikte sarımsak yiyen kadınların kolon kanserine yakalanma şansı %35 daha düşük.

5. SARIMSAK ANTİBİYOTİK ÖZELLİKLERİNE SAHİPTİR

Sarımsak allisin içerir. Allisin, dilimlenmiş, ezilmiş veya doğranmış karanfillerdeki enfeksiyonlar ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilecek biyoaktif bir antibiyotiktir. Sarımsak özlerinin aşağıdakilerin büyümesini baskıladığı gösterilmiştir:

  • mantar elementleri
  • protozoa öğeleri
  • viral enfeksiyonlar
  • çok sayıda bakteri, örneğin Salmonella

Allicin'in uygun bir antibiyotik replasmanı olduğuna inanılıyor. Ayrıca geleneksel reçeteli antibiyotiklerle birlikte kullanıldığında yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN