Alkolden bile zararlı! Karaciğeri bitiyor, sindirim sistemini bozuyor...Canan Karatay o içeceği kesinlikle önermedi

Alkolden bile zararlı! Karaciğeri bitiyor, sindirim sistemini bozuyor...Canan Karatay o içeceği kesinlikle önermedi

Her fırsatta sağlıklı yaşamla ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulunan Canan Karatay o içeceği kesinlikle önermedi. Alkolden bile zararlı diyen Karatay Hoca, bakın herkesin kafaya dikerek içtiği o içeceğin zararlarını nasıl sıraladı?

Sağlıklı yaşamla ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan Canan Karatay, o içecekle ilgili herkesi uyardı. Kesinlikle uzak durulması gereken bir içecek olduğunu belirten Karatay, alkolden bile zararlı diyerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını aktardı.

BAĞIRSAĞI ALTÜST EDİYOR BEYİN FONKSİYONLARINI ETKİLİYOR

Canan Karatay, enerji içeceği tüketenleri uyardı. Bu içeceklerde yoğun miktarda mısır şurubu şekeri olabileceğini söyleyen Karatay, sağlık bakımından ne kadar zararlı olduğunu anlattı. Ayrıca Canan Karatay, enerji içeceklerinde başka kimyasal maddelerin de bulunduğunu söyledi.

canan-karatay-enerji-icecegi-zararlari-1.jpg

Enerji içeceklerinin özellikle bağışıklığa zarar verdiğini söyleyen Canan Karatay, bağırsakları altüst ettiğini açıkladı. Bunun yanı sıra beyin fonksiyonlarının zarar görmesine neden olduğunu da sözlerine ekledi.

ALKOLDEN DAHA HIZLI ETKİ EDİYOR

Enerji içeceklerinin kısa süreli enerji verdiğini belirten Karatay, birkaç saatlik geçici enerji ve mutluluğun bağımlılık yapabileceğini söyledi. Aynı zamanda 'Alkol gibi, hatta alkolden daha hızlı bir biçimde karaciğerin yağlanmasına sebebiyet verir.' dedi.

Canan Karatay, enerji içeceklerinin zararının alkolden daha çok olduğunu da aktardı. Ayrıca Karatay, bu içeceklerin vücut direncini sıfırladığını da söyledi.

canan-karatay-enerji-icecegi-zararlari-2.jpg

Enerji içeceklerinin diğer etkileri ise şöyle:

  • Fazla tüketilmesi, uykusuzluk sorununa neden olabilir.
  • Böbrek yetmezliğine neden olabilir.
  • Enerji içeceklerinde bulunan bazı maddeler, ilaçlarla etkileşime girebilir. Bunun sonucunda ise çeşitli komplikasyonlar oluşabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN