Anneler yine haklı çıktı! Evde bile sakın yalın ayak gezmeyin, zararını öğrenince çıplak ayakla asla dolaşmayacaksınız

Anneler yine haklı çıktı! Evde bile sakın yalın ayak gezmeyin, zararını öğrenince çıplak ayakla asla dolaşmayacaksınız

Annelerin her zaman çocuklarına terlik ya da çorap giydirmeye çalışma çabası çok haklı çıktı. Öyle ki evde yalın ayakla gezmenin zararları duyanları şaşkına çevirdi. Bunları öğrenince bir daha çıplak ayakla gezmeye özen göstereceksiniz. İşte detaylar…

Gün boyu ayakkabının içinde mahsur kalan ayaklar eve gelir gelmez rahatlamak adına hemen bütün ağırlığından Kurtulmak istiyor. Dolayısıyla insanlar eve geldikten sonra ayaklarını rahatlatmak için hiçbir şey giymeden durmayı tercih ediyor. Lakin evde tamamen çıplak ayakla dolaşmak ayakların dinlenmesi anlamına gelmiyor. Milliyet’te yer alan habere göre, terlik ya da çorap olmadan dolaşmak sağlığa bazı zararlı etkilerde bulunuyor.

yeni-proje-1-001.jpg

DİREKT BAKTERİLERE TEMAS EDİYOR

Ev içinde çıplak ayakla gezmek, ev her ne kadar temiz dahi olsa direkt olarak bakterilere temas halinde olmaya yol açıyor. Zeminleri yeni temizlemiş bile olsanız üzerinde gözle görülemeyen mikroplar ya da bakteriler hâlâ bulunuyor. Öte yandan ebru ve mantarların da bulunabileceği zeminlere çıplak ayakla bastığınız takdirde ayaklarınız direkt olarak temas edeceği için enfekte olabilir. Bu durum ise ayak tırnaklarında, ayak tabanlarında hastalıklara yol açabilir.

yeni-proje-2-002.jpg

SERT YÜZEK AYAKLARA İYİ GELMEZ

Birçok kişi çimlerin üzerinde çıplak ayakla yürümenin ya da çıplak ayakla toprağa basmanın vücuda iyi geldiğini düşünüyor. Söz konusu budur her ne kadar da olsa da çıplak ayakla gezme rutinini kapalı alanlarda yapmak ayaklara zarar verebilir. Yumuşak zeminlere bastığınız takdirde problem olmaz lakin sert zeminlerde ayakkabısız ya da çorapsız ya da terliksiz dolaşmak daha fazla strese neden olur. Ayrıca çıplak ayakla sert zeminde yürümek topraklarda ve dizlerde ağrıya yol açabilir.

yeni-proje-3-005.jpg

ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜMEK SIRTINIZA ZARAR VEREBİLİR

Çıplak ayakla yürüdükten sonra ayaklarınızda bir ağrı hissedebilirsiniz. Bu durumun aslında bir bilimsel açıklaması var. Sert bir zeminde çıplak ayakla yürümek vücut ağırlığının ayaklar arasında dengesiz dağılmasına neden olur. Söz konusu bu durum ayak deformiteleri ine kötüleştirir erken kadın üst katlarını da etkiler. Sonuç olarak diz ve sırt ağrısına yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN