Antibiyotik gibi meyve! Toprak evlerde kurutulup pazarda satılıyor, şifa deposu meyvede hasat başladı

Antibiyotik gibi meyve! Toprak evlerde kurutulup pazarda satılıyor, şifa deposu meyvede hasat başladı

Havaların ani soğumasıyla birlikte salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Özellikle son aylarda ortaya çıkan grip vakaları hızla yayılmakta. Bu tarz hastalıklardan korunmak isteyenler bol bol meyve tüketmelidir. Uzmanların önerdiği bu meyve ise adeta antibiyotik görevi görüyor. Toprak evlerde kurutulup sofralarınıza geliyor. Tam bir şifa deposu, hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de cildi yeniliyor. İşte doğal antibiyotik görevi gören o meyve...

Salgın hastalıklardan korunmak istiyorsanız bol bol meyve tüketmelisiniz. Meyveler içeriğindeki vitamin ve minerallerle vücudu baştan aşağı yeniler. Siirt'te yetiştirilen Zivzik narının hasadı başladı. Bu meyve uzmanların favori besinlerinden biridir. Doğal antibiyotik görevi gören bu meyve tüm vücudu baştan aşağı yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Toprak evlerden kurutulup getirilen bu meyve tam bir şifa deposudur. İşte Zivzik narının saymakla bitmeyen faydaları...

KİLOSU 20 TL! TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinde yetiştirilen Zivzik narında beklenen hasat başladı. Bölgede etkili olan sıcak hava dalgası yüzünden rekoltelerde bu sene baya bir düşüş olduğu belirtildi. Zivzik narının şuan için kilosu 20 ile 25 TL arasında satılmakta.

TOPRAK EVLERDE KURUTULUP PAZARLARA GETİRİLİYOR

Aşırı sıcaklıklardan dolayı üretiminin düştüğünü belirten Siirt Sebze ve Meyve Halı esnafı Memduh Kezer, "Yoğun talep olduğundan dolayı çevre illerden gelen müşterimizin beğenisine sunuyoruz. Zivzik narı mart ayına kadar tezgahlarda görünüyor. Bu narlar organik olduğundan dolayı yaş olarak kerpiç ve toprak evlerde kurutulup piyasaya sürülmektedir. Antibiyotik oranı çok yüksek olan bir meyvedir" dedi.

lklkkl-2.jpg

"Zivzik narının önemli bir özelliği de çekirdeğinin sert olması ile beraber antibiyotik oranının yüksek olmasıdır" diyen Kezer, "Bu yıl havaların çok sıcak geçmesinden dolayı rekoltenin düşük olduğu bekleniyor. Rekoltenin düşük olması da fiyatlara yansıyor. Şuan kilosu 20-25 lira civarındadır" ifadelerini kullandı.

ZİVZİK NARI NEDİR?

Güçlü bir antioksidan olan Zivzik narı, adını yetiştiği Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı köyden alıyor. Botan Vadisi bölgelerinde yetişiyor. 10 bin dekar ekim alanından, 12 bin 500 ton civarında verim alınıyor. Hasadı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında hasadı yapılıyor. Taneleri nohut büyüklüğünde olan zivzik narının bir tanesi ortalama 200-800 gram arasında oluyor. Tadı mayhoş olan zivzik narının özü ekşidir. Olgunlaşarak tatlanıyor. Eşsiz tadı ve aylarca bozulmadan dayanabilen özelliği ile nar sevenlere şifa dağıtıyor.

jkkjkj-23.jpg

ZİVZİK ZARININ FAYDALARI NELER?

Kanser, kalp hastalıkları, yaşlanma, katarakt, diyabet, Kovid-19, enfeksiyon ve birçok hastalığa birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Kanser, kalp hastalıkları, yaşlanmayı geciktirme, katarakt, göz hastalıkları, diyabet ve çölyak gibi hastalıklara karşı Zivzik narı etkili oluyor. Sadece meyvesi değil çiçeği, çekirdekleri, suyu ve kabukları da çeşitli karışımlar halinde tıbbi olarak kullanılıyor. Bebek sahibi olmak isteyenler için de sperm kalitesini arttırıcı rol oynadığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN