Ayvayla birlikte kaynatınca etkisi kırk kat artıyor! 45 yaş üzerindeyseniz düzenli tüketin: Kemikleri çelik gibi yapıyor

Ayvayla birlikte kaynatınca etkisi kırk kat artıyor! 45 yaş üzerindeyseniz düzenli tüketin: Kemikleri çelik gibi yapıyor

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi ayva kasım ayının sonu ile birlikte tezgahlarda yerini aldı. Birçok şekilde tüketilen ayvanın bin bir türlü faydası bulunmakta. Ancak kadınlar için ayvanın bambaşka etkileri var. İşte detaylar...

Ayva, kabuğundan çekirdeğine kadar birçok derde deva olan bir meyvedir. Vitamin ve mineral deposu olan ayva, içerisinde barındırdığı vitaminler ile kan pıhtılaşmasını düzenlerken ve kemik sağlığı için son derece faydalıdır. Aynı zamanda ayva, B6 ve folik asit (B9) içerir. Bu vitaminler metabolizmayı destekleyerek enerji üretimine katkıda bulunur.

etwet.jpg

Kış aylarında grip ve benzeri hastalıklara karşı savurucu olan Ihlamur sevilen kış çayları arasında. Ayva ve ıhlamur birleştirdiklerinde ise şifa deposu haline geliyor. Yapımı oldukça kolay olan çayı, aç karına 1 bardak içtiğinizde kemik gelişiminizi hızlanıyor.

ihlamuty.jpg

Ihlamur, karanfil ve ayva birlikte kaynatılıp aç karnına düzenli olarak içildiğinde bağırsak iltihabını da giderir. Sindirim sistemini üzerinde epey etkili olan ayva çayı vücudu baştan yaratıyor. Detoks etkisi gösteren karışım, organlarınızı temizleyerek tazelenmiş bir sisteme kavuşmanızı sağlıyor.

ihalmutyfd.jpg

KABUĞUNU SOYMADAN YEMEK DAHA ETKİLİ

Ayvanın kabuğu da son derece faydalı. Çiğ tüketimi zor da olsa reçel ya da çay olarak ayva kabuğu değerlendirildiğinde vücudun lif ihtiyacını karşılıyor. Böylece life ihtiyaç duyan böbrekler de ayva kabuğu tüketimiyle tazelenmiş oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN