Bacak, diz ve baş ağrılarına Canan Karatay'dan reçete! Bunu yapan yanında ağrı kesici taşımayacak

Bacak, diz ve baş ağrılarına Canan Karatay'dan reçete! Bunu yapan yanında ağrı kesici taşımayacak

Bacak, diz ve baş ağrısı çekenler... Canan Karatay'dan ilaç niteliğinde reçete! Bunu yapan artık ağrı çekmeyecek, yanında ağrı kesici taşımasına bile gerek kalmayacak! İşte Karatay'dan ağrıları şıp diye kesecek reçete...

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve beslenme konularındaki önerileriyle tanınan bir uzmandır. Son açıklamalarında, baş ağrısı, diz ağrısı, eklem ağrısı, bel ağrısı ve kas ağrısı gibi yaygın problemler için ağrıların kökenini ve doğal tedavi yöntemlerini anlattı.

Vücut ağrıları, hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir ve bazen ağrı kesiciler tek başına yetersiz kalır. Prof. Dr. Canan Karatay, tüm bu ağrıların temelinde yatan nedenin bir hormonla ilişkili olduğunu belirtti.

LEPTİN HORMONU YÜKSELDİKÇE ORTAYA ÇIKIYOR

6035f1fd5542811a5801689e-1200x675.jpg

Karatay'a göre, ağrıların başlıca sebebi 'Leptin hormonu' adı verilen hormonun yüksekliğidir. Leptin hormonunun yüksekliği vücuttaki hücreleri etkileyerek kas ağrıları, diz ağrıları, baş ağrıları, omuz ağrıları ve huzursuz bacak sendromu gibi ağrılara yol açabilir.

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ AĞRILARIN SEBEBİ

d-vitamini-1200x675.webp

Ayrıca, Karatay, ağrıların giderilmesinde D vitamini eksikliğinin de önemli bir rol oynadığını belirtti. Karatay, eklem ağrıları, bel ağrıları, diz ağrıları ve diğer ağrılarda D vitamini eksikliği olduğunu vurguladı. Ayrıca, enfeksiyonlarla mücadelede de D vitamini eksikliği riskinin arttığını belirtti.

D VİTAMİNİ GRİBAL ENFEKSİYONU RİSKİNİ YÜZDE 50 DÜŞÜRÜYOR

6177377745d2a0b2541ba4a8.webp​​​​​​​

Çocuklara günde 1200 ünite D vitamini verildiğinde, gribal enfeksiyon riskinin yüzde 50 azaldığını belirten Karatay, kanser tedavisi gören hastaların D vitamini seviyelerinin artırıldığını açıkladı.

Leptin direncinin en belirgin belirtilerinden biri D vitamini eksikliği ve karaciğer yağlanmasıdır. Karatay'a göre, karaciğeri yağlandıran şekerdir. Leptin direncini kırmak için protein, zeytin ve zeytinyağı içeren bir kahvaltının önemli olduğunu belirtti.

Karatay, öğünlerin zamanlamasının da büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca 12 saatten uzun süre aç kalmak durumunda hastalıkların düzelebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN