Baharat değil peri tozu! Hintlilerin hastalıksavar baş ilacı: Bu baharatı eczacılar bile ilaç şeklinde satıyor

Baharat değil peri tozu! Hintlilerin hastalıksavar baş ilacı: Bu baharatı eczacılar bile ilaç şeklinde satıyor

Bazı baharatlar insan sağlığı için önemli bir yere sahipken doğal ilaç olarak bile kullanılabiliyor. Bu baharat ise özellikle de Hintlilerin baş tacı ilaçlarından biri. Öyle ki eczacılar bile bu baharatı ilaç şeklinde satıyor. İşte detaylar…

Tükettiğimiz bazı baharatlar vücuda doğal antibiyotik olarak etki ediyor. Öyle ki bazı hastalıklara çoğu kişi ilaç yerine doğal baharatlarla yaptıkları karışımları tüketerek meydan okuyor. Bu baharatlardan bir tanesi ise adından her zaman söz ettirmeyi başarıyor. Resmen doğal bir ilaç olmasıyla her derde deva niteliği kazanan bu baharat ölümden başka her şeye iyi geliyor desek yeridir.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ İLE VÜCUDU TAZELİYOR

Medya Tava’da yer alan habere göre, zerdeçal, birçok kişinin evinden eksik olmayan sarı renkli bir baharattır. Hem yemekleri kattığı lezzetten dolayı hem de sağlıklı bir besin olmasından dolayı sıklıkla tercih edilir. Bu baharatın insan vücuduna birçok faydası vardır. En bilinen ve en önemli özelliklerinden biri zerdeçalın içerisinde güçlü antioksidan özellikler bulunur. Bu sayede vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler. Zerdeçalın içerisinde bulunan ve antioksidan özelliklere sahip curcumin isimli bileşen aynı zamanda anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Bu sayede ise iltihaplanmayı en aza indirerek kronik hastalıkların riskini düşürebilir.

yeni-proje-2-004.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜNDEN GÜNE GÜÇLENDİRİR

Yine içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine katkıda bulunur. Vücudun dışarıdan gelebilecek mikroplara ve enfeksiyonlara karşı dirençli olmasında rol oynayan zerdeçal, bağışıklığı kuvvetlendirerek olası bir hastalığa karşı da önlem alır.

yeni-proje-3-005.jpg

KALP SAĞLIĞINDAN SİNDİRİM SAĞLIĞINA

Güzelde çağın içerisindeki bazı bileşenler sindirim enzimlerinin üretimini artırır ve bu sayede sindirim sürecini kolaylaştırır. Dolayısıyla mide problemlerine iyi gelen zerdeçal aynı zamanda bağırsak hareketlerinde düzenleyerek kabızlık sorununun da önüne geçer.

Bununla kalmayarak kalp sağlığına da faydalı olan bu baharat yine antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki kolesterol seviyesinin dengeye girmesine yardımcı olurken kan basıncında kontrol altına alır. Bu durum ise kalp hastalıklarını riskini en aza indirir.

yeni-proje-4-002.jpg

FARKLI ŞEKİLLERDE TÜKETİLEBİLİR

Zerdeçal, yemeklere katılan baharatlar arasında yer aldığı için tüketimi de oldukça kolaydır. Neredeyse her yemeğe katabileceğiniz zerdeçal özellikle asya mutfağında çok sık kullanılır. Bunun yanı sıra sadece çay olarak da tüketebilirsiniz.

Zerdeçalı çay şeklinde tüketmek için bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı zerdeçal baharatı ekleyerek demleyebilirsiniz. Tadı acı gelirse içerisine bal ya da limon katabilirsiniz. Aynı zamanda bu karışımın içerisine biraz zencefil ekleyerek daha da sağlıklı bir içecek haline getirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN