Bakan Koca'dan yeni aşılama açıklaması! Yeni Eris varyantı panikletti: Eski günlere dönmek mümkün...

Bakan Koca'dan yeni aşılama açıklaması! Yeni Eris varyantı panikletti: Eski günlere dönmek mümkün...

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada dolaşan, koronavirüsün yeni varyantı Eris vakalarının arttığına dair söylemlere son noktayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koydu. İşte, Bakan Koca'nın milyonlarca kişinin merak ettiği Eris salgınına dair açıklamaları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığından gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'ndan sonra gazetecilerle bir araya geldi.

Koronavirüs vakalarının artış gösterdiğine dair iddialara yanıt veren Bakan Koca, Türkiye'de Eris varyantının görülüp görülmediği sorusuna da açıklık getirdi.

yeni-proje-1-001.jpg

"ENDİŞEYE MAHAL YOK"

Vatandaşın tedirgin olmasını gerektiren bir durum olmadığını belirten Bakan Koca, "Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron'dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız" ifadelerine yer verdi.

YAŞLI VE KRONİK HASTALAR DİKKAT!

Özellikle yaşlı ve kronik hastaların kalabalıklardan korunmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, "Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi ise söz konusu değil" dedi.

yeni-proje-2.jpg

İSTİFALAR AZALDI DÖNÜŞLER BAŞLADI

Hekimlerin kamudan ayrılarak yurt dışına gittiği yönündeki iddialara da açıklık getiren Bakan Koca, şunları söyledi:

"Beyaz Reform öncesi yani 2018, 2019, 2020 yıllarında kamudan istifaen ayrılan uzman sayısı ortalama 1500 kişiydi. 2022'nin Ağustos ayında Beyaz Reform devreye girmeden önce yani geçen yılın 8 ayında istifaen ayrılan hekim sayısı 2 bin kişiydi. Bu yılın ağustos ayına kadar olan 8 ayda ise istifaen ayrılan uzman hekim sayısı 1200 kişi. Yani Beyaz Reform'dan sonra bu yıl yüzde 40 oranında istifalar azaldı. Geçen yıla göre Beyaz Reform sonrası istifalardan bahsediyorum.

Ayrıca istifa eden hekimlerin hepsi de yurt dışına gitmedi. Bir kısmı yandal uzmanlığı, bir kısmı üniversite kadrolarına geçiş, bir kısmı muayenehane açma amaçlı, bir kısmı da özel sektörde sağlık kuruluşunda çalışmak üzere ayrılıyor. Aslında sağlık hizmet sunumuna katkıları başka mecralarda devam ediyor. Özetle tüm istifa edenler yurt dışına gitmiyor.

Özel sektörden devlete, muayenehaneden kamuya geçiş, üniversitelerden bahsetmiyorum, sadece Sağlık Bakanlığının sağlık kuruluşlarına geri dönen 8 bine yakın hekim oldu. Görevlerine de fiilen başladılar. Yani kamuya dönüş oldukça fazla. Bundan hiçbir endişemiz olmasın"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN