Bilim Adamları Kanıtladı: Kedi Sahiplenmek Depresyondan Kurtarıyor

Bilim Adamları Kanıtladı: Kedi Sahiplenmek Depresyondan Kurtarıyor

Çağımızın genel hastalığı olan depresyon kadın erkek demeden çoğu kişiyi esir almış durumda. Korona virüsten sonra daha fazla yaygınlaşan bu hastalık antidepresan kullanımında da çoğalmaya neden oldu. Güzel haber ise bilim adamlarından geldi. Bilim adamlarına göre kedi sahiplenmek depresyondan kurtarıyor...

Dünyada ve ülkemizde çoğu kişide depresyon görülebilmekte. Sürekli bir üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğu olan depresyon, korona virüsten sonra daha da fazla yaygınlaştı. Bilim adamlarının yaptığı son araştırmalara göre ise; kedi sahiplenmek depresyona iyi geldiğini kanıtladı.

whatsapp-image-2022-05-25-at-17-13-03-001.jpeg

DEPRESYONDAN KURTULUN

Evde kedi bulunmasının insan sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır. Kedinizi evcilleştirdiğinizde, vücudunuz yoğun bir şekilde sevgi ve güven hormonu olan oksitosin üretmeye başlar. Bu sayede genel kaygı düzeyi azalır ve sakinlik ve memnuniyet duygusu ortaya çıkar. Bıyıklı bu canlıların hanelere katılımıyla video ve fotoğrafların olağan izlenmesi bile olumsuz duyguları giderebilir. Kedi mırlaması da benzersiz bir terapötik etkiye sahiptir. İnsan beynindeki sözde zevk merkezini etkiler, mutluluk hormonu serotonin üretimini teşvik eder.

whatsapp-image-2022-05-25-at-17-13-03-2-001.jpeg

KEDİ SAHİPLERİNİN IQ SEVİYELERİ YÜKSEK

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre, kedi sahipleri evcil hayvan severler arasında en yüksek IQ seviyelerine sahip. Kedi severler de daha çekingen ve hassas insanlardır. Uzun süre yalnız kalmayı severler, daha sık kitap okurlar, lider ruhlulardır ve başkalarının görüşlerine bağlı kalmazlar.

yavru-kedi-sahiplenme-1.jpg

UYKUYU NORMALLEŞTİR

Kedi sahiplerinin yatağını evcil hayvanlarıyla paylaşma olasılığı daha yüksektir. Daha güvenli ve huzurlu hissettikleri için daha iyi uyurlar. Ek olarak, kedinin mırıltısıyla hızla gevşer ve bir uyku durumuna dalar. Kediler en etkili ve güvenli uyku haplarıdır!

kedi-ve-genc-kiz-960x400-002.webp

ASTIM VE ALERJİ GELİŞİMİNİ ÖNLEYİN

Kediler insanları astım ve alerji geliştirmekten koruyabilir. Bu özellikle küçük çocuklar için geçerlidir. Varlıkları yün, toz akarları ve polen duyarlılığını azaltabilir. Bebeğin hayatının ilk günlerinden itibaren kedinin evde bulunması için idealdir. Daha da iyisi, bunlardan birkaçı var. Ne kadar çok hayvan olursa, gelecekte alerjilerin gelişmesini önleme şansı o kadar yüksek olur. Kedilerin otizmli çocukların gelişimi üzerinde olumlu etkisi olduğunu gösteren çalışmalar bulunmaktadır. Onların varlığında çocuklar daha kolay sosyal bağlar kurabilirler.

basliksiz-1-001.jpg

KARDİYOVASKÜLER HASTALIK RİSKİNİ AZALTIN

Bir kediyle yaşamak, kalp krizi geçirme riskini üçte bir oranında azaltmaya yardımcı olur. Ve bu sihirle ilgili değil, tüylü mırıltıların stres ve kaygıyı hafifletme konusundaki inanılmaz yeteneği hakkında. Böylece insanlarda kan basıncı normale döner, kan kolesterol seviyeleri ve kalp hızı düşer. Genel olarak, kedilerin insan ömrü üzerinde olumlu bir etkisi vardır. İngiltere'deki kamuoyu yoklamaları, 85 yaşına kadar yaşayan İngilizlerin yüzde 70'inin kedi sahibi olduğunu gösteriyor.

whatsapp-image-2022-05-25-at-17-13-03-1.jpeg

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Kedi mırlaması sinirleri yatıştırıp serotonin üretimini teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda kemikleri de güçlendirir. Her şey titreşimlerin frekansıyla ilgili. Kedi mırlaması, ultrasonun insan vücudu üzerindeki terapötik etkisine benzer bir terapötik etkiye sahiptir. Yaraların ve kırıkların iyileşmesini destekler ve ağrıyı azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN