Bir avuç kaju fıstığının inanılmaz etkilerini biliyor musunuz? Öğrenince çok şaşıracaksınız!

Bir avuç kaju fıstığının inanılmaz etkilerini biliyor musunuz? Öğrenince çok şaşıracaksınız!

Kaju fıstığı, genellikle yüksek kalp hastalığı ve yüksek kolesterol riski ile ilişkili doymuş yağlara sahiptir. Bununla birlikte, kaju fıstığındaki yağların çoğu, kan kolesterolü üzerinde nötr etkisi olan stearik asitlerden gelir. Bu nedenle, araştırmaya göre, günde küçük bir porsiyon kaju fıstığı yemek, düşük yoğunluklu lipoproteinlerde (LDL) kısmi bir azalmaya katkıda bulunabilir.

Sağlıklı kuruyemişlerden bahsetmişken, insanların tek düşündüğü badem, ceviz veya kaju fıstığı Bu lezzetli ikramlar, yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle kilo alımı ile ilişkilendirildiği için hak ettikleri değeri zar zor alırlar. Bu kuruyemişler polifenol, protein ve antioksidan içeriği nedeniyle en sağlıklı kuruyemişlerden biridir.

2-004.jpg

KAJU FISTIĞI, YAĞ İÇERİĞİNE RAĞMEN NASIL SAĞLIKLI BİR STATÜ KAZANIYOR?

Kaju fıstığı, genellikle yüksek kalp hastalığı riski ve yüksek risk ile ilişkili doymuş yağlara sahiptir. Bununla birlikte, kaju fıstığındaki yağların çoğu, kan kolesterolü üzerinde nötr etkisi olan stearik asitlerden gelir. Bu nedenle, araştırmaya göre, günde küçük bir porsiyon kaju fıstığı yemek, düşük yoğunluklu lipoproteinlerde kısmi bir azalmaya katkıda bulunabilir

Özellikle kadınlar için kaju, östrojen seviyeleri üzerindeki etkileri nedeniyle faydalı olabilir. Kaju sağlıklı hormon seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir. Doğal olmayan yüksek östrojen seviyelerinden Muzdarip kadınların rahim fibroidlerinden muzdarip olmaları muhtemeldir. PMS, ağrılı dönemler ve aşırı durumlarda meme kanseri. Aşırı östrojen, vücutta östrojen gibi davranan sentetik kimyasallara maruz kalınarak tetiklenebilir.

1-004.jpg

BİR GÜNDE KAÇ KAJUYA İHTİYAÇ VARDIR?

Anakardik asidin faydaları, günde yaklaşık 20 gram olan bir avuç kaju yiyerek elde edilebilir. Daha doğrusu, dörtte bir fincan kaju, proteinler, yağlar ve antioksidanlar elde etmek için yeterince iyi olacaktır.

Önemli not: Yazımızda belirtilen ipuçları ve öneriler yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN