Bir bardak suya iki damla damlatın mucizeye şahit olun! Doğada yetişen bu otun faydaları saymakla bitmez

Bir bardak suya iki damla damlatın mucizeye şahit olun! Doğada yetişen bu otun faydaları saymakla bitmez

Son zamanlarda bitkisel yağlara olan ilgi giderek arttı. Hem yemekte hem de direkt olarak kullanılan bu yağlar vücuda inanılmaz etki verir. Sizlere vereceğimiz bu tarif ile gizli şeker derdinden kurtulacaksınız. Sık sık şekeriniz yükseliyorsa mutlaka bu karışımı için. Çok fazla bilinmeyen bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Her yudumu size şifa olacak! İşte detaylar...

Günümüzde sağlıklı beslenme ile birlikte birçok hastalık kendini göstermeye başladı. Özellikle gizli şeker ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Sizde şeker gibi hastalıklarla savaşıyorsanız bu yöntem tam size göre. Bu bitkiyi suya atın ve için. Etkisini görünce bir daha bırakamayacaksınız. Kimse bu otu bilmiyor ancak etkisi çok büyük!

SUYUN İÇİNE DAMLATIN VE İÇİN

Yukarıda bahsettiğimiz bitki kekik yağı. Bir bardak suyun içine 2 damla kekik yağını damlatın ve için. Bu sayede yüksek olan şekeriniz düşecek ve kendinizi daha rahat hisedeceksiniz.

kmggfgf-46.jpg

KEKİK YAĞI NASIL TÜKETİLMELİ?

  1. Kekik yağı saç bakımında kullanılan besleyici bir yağdır. Saçlarınızın dibine masaj yaparak uyguladığınızda saç köklerini besleyici ve onarıcı bir yapıya sahiptir. Saçlarınızın dökülme oranını azaltır.
  2. Banyo suyunun içerisinde kullandığınızda ise vücuda ferahlık verir ve bedeninizi rahatlatır.
  3. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı içerisine beş damla kekik yağı koyabilir ve armoterapi yapabilirsiniz.
  4. Cilt sorunlarında ise sorun yaşanılan bölgenin üzerine masaj yaparak uygulandığında bölgedeki ağrıyı azaltır. Eğer yaralı bir bölgeye uygulanıyorsa yaranın daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
  5. Yemeklere eklenebilmesinin yanı sıra suya dökerek de içilebilir.
  6. Kaynamış suya bir kaç damla kekik yağı damlatarak buhar banyosu uygulayabilirsiniz.

kmyuuu-2.jpg

KEKİK YAĞININ FAYDALARI NELER?

  • İltihap ile savaşır. Kekik yağı vücutta oluşan enfeksiyonların ve iltihapların geçmesinde büyük rol oynar.
  • Kanserle mücadele eder. Doğal bir antioksidan olan kekik yağı, vücudu toksinlerden arındırır ve kanserle savaşır. Birçok kanser türünde hastaların keki yağı kullanması önerilmektedir.
  • Kemik ağrılarına iyi gelir. Kemik ve eklem ağrıları için kekik yağı birebirdir. Özellikle bel ve sırt ağrılarının tedavisinde kekik yağı tavsiye edilir.
  • Solunum yollarını düzenler. Kekik yağının en etkili olduğu alanlardan biri solunum yolu problemleridir. Kaynar suya damlatılan birkaç damla kekik yağı, solunum yolu rahatsızlıklarının şifa bulmasına yardımcı olur.
  • Doğal bir ağrı kesicidir. Vücutta ağrıyan bölgelere kekik yağı ile masaj yapıldığında ağrı büyük ölçüde azalır.
  • Bağırsak hareketlerini hızlandırır. Sindirim problemi olan kişilere önerilen kekik yağı, bağırsakların daha hızlı ve sağlıklı çalışmasına destek olur.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Sinüsleri açar.
  • Doğal antibiyotiktir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN