Bir daha çöpe atmayacaksınız! Dişlerinizi inci gibi bembeyaz yapıyor: Ceviz kabuğundaki mucize

Bir daha çöpe atmayacaksınız! Dişlerinizi inci gibi bembeyaz yapıyor: Ceviz kabuğundaki mucize

Diş doktoru korkusu neredeyse birçok kişide olan bir durumdur. Doktora gitmekten korktuğu için evde kendi yöntemleriyle diş sağlığını korumak isteyenler için birçok alternatif yöntem bulunuyor. Ancak, ceviz kabuğunu bilenler oldukça az. Peki, ceviz kabuğunun ağız sağlığına faydaları nelerdir? İşte, ceviz kabuğunun mucizevi etkisi…

Birikmiş gıda kalıntıları, çeşitli bakteri ve mikroplar, diş ipi ve fırçalama alışkanlığı olmaması ağızda zamanla tartar oluşmasına neden oluyor. Bu gibi ağız sorunları yaşadığında doktora gitmekten korkanlar ise evde uygulayabilecekleri pratik yöntemleri arıyor.

Uzmanlar ise ağız sağlığı için evde etkili olacak basit yöntemleri anlattı. Bu yöntemlerin ana karakteri ise ceviz kabuğu. İşte, ceviz kabuğunun ağız sağlığına mucizevi etkisi…

ceviz-kabugunun-dise-faydalari-1.jpg

CEVİZ KABUĞU SUYU İLE GARGARA

MALZEMELERİ

8 tane kırılmış cevizin kabuğu

1 bardak su

HAZIRLANIŞI

Ceviz kabuklarını 1 bardak suda koyu renk alana dek ortalama 10 dakika kaynatın. Ancak 10 dakikayı geçmemesine dikkat edin. Aksi taktirde su acılaşabilir. Çay demliyor gibi kaynattığınız kabukları 5 dakika dinlenmeye bırakın ve sonrasında gargara olarak kullanın.

ceviz-kabugunun-agiz-sagliginafaydalari.jpg

CEVİZ KABUĞU GARGARASI NE İŞE YARIYOR?

Cevizin yapraklarında juglon ismi verilen bir madde bulunuyor ve o madde antiseptik özelliğe sahip. Ceviz kabuğu kaynatılarak elde edilen gargarada da antiseptik bir özellik oluşuyor ve böylelikle diş etlerimiz koruma altına alınıyor.

Diş macununuzla dişlerinizi fırçaladıktan sonra, yaptığınız ceviz kabuğu gargarasını kullanarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ya da sıvıyı fırçalamadan sonra direk gargara olarak da kullanabilirsiniz. Tüm bu uygulamalar ağız ve diş sağlığınız için büyük önem taşıyor.

6 GÜN BOYUNCA KULLANIMA UYGUN

Hazırladığınız gargarayı 6 gün boyunca güvenli bir şekilde buzdolabında bekletebilirsiniz. Ancak her gün iki defa düzenli olarak kullanmaya ve kullandıktan sonra dişlerinizi tekrar fırçalamaya dikkat etmelisiniz. Böylelikle ceviz kabuğu suyunun etkisini artırmış olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN