Bir gün yaz bir gün kış... Ani hava değişimleri hasta ediyor

Bir gün yaz bir gün kış... Ani hava değişimleri hasta ediyor

Türkiye’de yaşanan keskin hava değişimlerinin ardından vatandaşlar bir gün yazlık kıyafet giyerken ertesi gün kışlık kıyafet giyebiliyor. Ani yaşanan hava değişimlerinin hastalıklara sebep olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Ülgey, maske takılmasının önemine vurgu yaparak damlacık yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Türkiye’de özellikle Mart ayında görülen ani hava değişiklikleri hastalıklara yol açtı. Hava sıcaklığının aniden 20 dereceyi bulmasına aldanan vatandaşlar yazlık ince kıyafetlere sarıldı. Tekrar ertesi günün rüzgarlı ve yağmurlu olduğu günlerde ise soğuk algınlığına yakalananların sayısı arttı.

ANİ HAVA DEĞİŞİMİ HASTALIKLARA YOL AÇIYOR

Hava değişimlerinin hastalıklara davetiye çıkardığını anlatan İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Ülgey, gece gündüz arasındaki ısı değişiminin üst solunum yolu enfeksiyonu, nezle, grip, zatürre ve bronşit gibi hastalıklara yol açtığını söyledi.

BESLENME VE GİYİME DİKKAT

Vatandaşların ani hava değişimlerine aldanmaması gerektiğini belirten Uzman Dr. Ülgey, "Gündüz ve gece arasında ısı farklarının olmasından dolayı üşütmeye ve vücut direncinin kırılarak enfeksiyonların ortaya çıkmasına yol açacağından mutlaka bu dönem için kat kat giyim şekli uygulanmalıdır. Kat kat giyim şekli, inceden kalına doğru bir kıyafet seçimidir. Sabah ve akşam saatlerinde kalın kıyafetler, gün içerisinde ise daha ince kıyafetlerle ısı farkının vücuda zarar vermesini engelleriz" şeklinde konuştu.

Uzman Dr. Ülgey, giyimden sonra dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun beslenmek olduğuna dikkati çekerek, “Beslenmede özellikle dikkat edilmesi gereken nokta vitamin açısından zengin meyve ve sebze ağırlıklı gıdaların tüketilmesi. Bu meyve ve sebzelerin başında brokoli, ıspanak ve pırasa gibi sebzeler, portakal ve mandalina gibi C vitamini yüksek meyveler geliyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN